April 26, 2016

#JalanJalan : Bukit Larut (Maxwell Hill) Taiping

Assalamualaikum readers

Ahad lepas kitorg anak beranak pergi naik Bukit Larut dgn family mertua ...


Tapi bukan mendaki lah , naik pakai land rover je , hikhik..!


Masa nak naik tu Allahuakbar , ketaq habis lutut² sebab terasa macam naik roller coaster pulak , haha..!


Tak plan pon nak pergi sini sebenarnya . Gamble je sebab dekat dgn rumah mertua


Kaunter tiket bukak pukul 8 , tiket paling awal pukul 8:30 . Sekali trip bole 2 land rover je


Tiket 1 kepala = RM10 (Dewasa) , RM5 (Kanak²) . Bebudak 3org ni free je sebab duduk kene pangku , hehe..!


Masa kitorg sampai tu tiket baru habis , so kene tunggu next trip pukul 10:30 pulak . Naik pukul 10:30 , turun pukul 1

So sementara tunggu pukul 1 tu , kitorg turun jap pergi kat jambatan gantung ni . Sekali time nak mendaki balik pergi kat pickup point tadi tu , phewww ~

Balik rumah semua pon pengsan *tido*

Thanks & Best Regards ,

8 Criticism:

• Ain Cho'in • said...

Best nya. Mesti keletihan teramat sebab puas berjalan. Hihi !

adianiez AIDA said...

kalu takde range rover?
kena mendaki ekk? hu hu hu :(
mcm seronok... aida x pernah sampai sini.

♥TheOnlyFarah♥ said...

cantik...mesti sejuk kat atas tu kan..=D

Azwar Syuhada said...

Seronoknya..

Kakzakie Purvit said...

Pergi tempat macam ini stamina kena kuat Yien
Bebudak sukalah tapi kalau kena macam kakak aduhai boleh berhenti 2-3 kalilah rehat baru sambung balik mendaki:)

shalimar yusof said...

bestnyee...kite xdak geng nk naikk...uuuuu

Semut Senyum said...

waaa...bestnye bercutiiiii......

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pernah pergi sekali PV..
Main redah jer lah kan..
Sekali tu semua waktu tikit habis..
Ambil gambar kat bawah tu jer lah :)

Best rupanya naik atas tu ye PV..
tengok dari bawah pun jalan bengkang bengkok..
takut juga tu :)

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy