January 11, 2016

Isu Selfie Sambil Menyusu

Assalamualaikum readers

As a fully BF mom , terpanggil pulak rasanya pasal isu yg tengah hangat ni , hikhik ... !


Persoalannya , perlu ke selfie sambil menyusu tu ? Utk ape ?

Kenangan ?
Fine ... ! Kalau betul utk kenangan mean takde masalah pape . Cumanya gambar tu utk simpanan sendiri je lah ye daq ?

BF Awareness ?
Sorry to say tapi memang tak masuk akal . Sebabnya ? Banyak lagi cara lain yg bole guna selain drpd kene tayang segala aurat utk tontonan umum . Ye , tetap AURAT ye walaupon tak nampak any body parts ! Sebab ape ? Takut² ade golongan yg suke "berimaginasi" 

Jika memakai wangian sehingga menarik syahwat pun sudah menghampiri zina , apatah lagi gambar breastfeeding ? Tidakkan akan akan eksploitasi ? Janganlah membuka ruang dieksploitasi dgn gambar yg bole dimanipulasi . Sayangi diri dgn sifat malu dalam diri

- petikan drpd FB PENCETUS UMMAH RAHMAT IKHSAN

Pelik jugaq sebenarnya sebab memang takde perasaan malu ke erk ? Sedangkan aku yg "terpaksa" pakai nursing cover full coverage ni pon segan nak menyusu kat public :b

1 je nak pesan , jauhilah sifat² riak ye kalau bab² breastfeeding ni sebab apa yg kita miliki arini semuanya milik Allah . Tak semua org dapat merasa nikmat tu . So, bila² je Allah bole tarik balik nikmat tu tau :'(

Sama jugaq dgn kes dok tayang hasil perahan yg melimpah ruah tu ye ! Ok bye ~~

#JanganKecamSaya #SayaBukanPenyokongMeran

Thanks & Best Regards ,

6 Criticism:

Den said...

setuju jugak, ;)

#jangankecamsaya #sayabukanpenyokongmeran

Chekgu Azrine said...

Serius...akk setuju...sbb org skang ni kalau xtnjuk terang2 pun dh paham sgt apa yg kita tgh bt..kenapa nk org trpk apa yg kita buat?mksd akk berimaginasi dgn bentuk breast kita ke...hmm..

Munirah Rafiuddin said...

memang betul sangat... nak menyusukn baby tu xsalah tapi cara kita expose tu melampau-lampau...bila orang komen sikit mula nak melenting...
tepuk dada tanya iman tu...

http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.my

Kyla Pearlisha said...

Betul tu. stuju sgt dgn awal.

Shakina Farhan said...

setuju!

Sentiasa Panas said...

Tak tau la apa yang diorang kemaruk nak tayang sangat kan..

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy