November 2, 2015

Pengalaman Buat Bekam Seri Wajah

Assalamualaikum readers

Since kulit aku tengah bermasalah sekarang , pernah bagitau kat entry lepas [LINK] , ramai yg suggest suruh buat "Bekam Seri Wajah" 

Bekam Seri Wajah ni sangat bagus especially utk org² yg ada masalah migrain , resdung , sakit kepala , kulit kusam , dan jerawat 

Tunjuk sikit je sebab kang ade yg muntah / takut pulak , haha ... !

Cara Rawatan Bekam Seri Wajah / Bekam Muka :

1st dorang akan urut dulu muka pakai minyak zaitun utk melancarkan peredaran darah . Pastu dorang buat bekam angin dulu , then baru bekam darah

Macam aku request 7 cup (dagu , dedua belah pipi n dedua belah bahagian kepala kat tepi mata) . Dahi aku taknak buat sebab nanti kesan bekas tu lama sikit nak hilang , yg lain tu bole sorok time pakai tudung , haha ... !

Btw , cup utk muka ni cup kecik je tau , bukan yg macam buat kat badan tu


No worries sebab bekam ni takkan tinggalkan parut lepas proses keluarkan darah kotor tu ye ! Just berbekas je lah tapi dalam 3-5 hari dah hilang dah kesan bekas ni

Aku dah buat 2 kali rawatan dah . Since memang ade feedback positif kat kulit muka aku ni , so aku akan buat lagi dan lagi sampailah gojez , hikhik ... ! Dah la murah , RM20 je sekali rawatan

"SAKIT TAK"

Ye ! Itulah yg selalu org tanya kan ?

Jawapannya , tak sakit pon ye ! Kalau nak sakit sikit pon time cup tu sedut kulit je , itupon ibarat ade org cubit pipi ko time cakap ko comel tu je , haha ... !

Time nak keluarkan darah kotor tu pulak dorang pakai alat yg macam pen tu je , just tik² kat muka . Alaaa , yg macam alat cek kencing manis yg kat hujung jari tu , itupon yg ni berpuluh kali ganda lagi halus tau :)

Harap² lepas ni kulit muka iols bole kalahkan datin vida #Ehhh ! Okbai ~ Hahaha

Thanks & Best Regards ,

9 Criticism:

Mialia Amelia said...

wahhh. tak tahu pulak boleh buat bekam dekat muka. tapi susah juga kot nak keluar sbb ada bekas 3-5 hari tu. nanti org asyik tanya je kenapa muka ada bekas2 xD

Diana Rashid said...

macam nak cuba je..tak pernah try lagi..saya selalu ada migrain ,elok cuba kan??

LoLiPoP BuLat said...

sis wat kat mane ye?

munirah mansor said...

lecturer saya pernah buat bekam wajah ni. mula2 ingat muka dia gatal2, bila tengok betul2 rupanya kesan buat bekam

Eka Tikah said...

ushh, bekam kat muka. kat badan pun belum pernah. takuttt ><

Ahlam Miera Shafie said...

bekan wajah xpernah buat tapi bekan badan pernah... mula2 takut lepas buat ok xdela sakit sgt n yg best badan rasa ringan sgt... hehehe

Syafiera Raduan said...

boleh bagi alamat tak.?

Syafiera Raduan said...

boleh bagi alamat tak. akk buat dimana ye?

Anonymous said...

@Syafiera Raduan
Boleh tgk page blog www.bekamrumah.wordpress.com @ fb page /insta :Bekam wanita
Jurubekam Azura 0189009493

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy