February 6, 2014

Lambat Ke Malas Sebenarnya?

Assalamualaikum readers  

Arini sesi meluahkan perasaan sikit .

My little monster ni kan , next week dah genap 10 bulan tau . Masalahnya kan , dia still belom bole merangkak , duduk n berdiri dgn sendiri . 

Gaya nak merangkak dah ada , dah angkat punggung n badan , goyang² ke depan n belakang , tapi still tak bergerak . Dia lagi selesa mengesot kot . Kemain laju dia merayap satu rumah . Pon dia dah start memanjat sakan sekarang , pffttt ~

Duduk pulak , kalau kita dudukkan dia memang dia duduk , tapi dia taknak lama . Cecepat dia pusing menerap . Kalau kita berdirikan dia memang part yg paling dia suka . Tapi nak tengok dia bangun duduk n berdiri dgn sendiri tu memang takdelah setakat ni *sobs*


Actually aku macam tak kisah sangat pasal ni sebenarnya . Tapi bila tengok baby yg sebaya dia dah boleh duduk n berdiri without support , macam agaq merunsingkan aku jugaqlah sebenarnya . 

Nak² pulak ade yg asyik bertanya kenapa dia still taknak buat semua tu . How do i know kan ? Pffttt ! Ape² pon , Allah knows best . Maybe ade hikmah di sebaliknya , who knows kan , InsyaAllah ~

~~ thanks for reading \(^_^)/

12 Criticism:

Umi Nazrah said...

salam singgah. biar lambat. takpa. inshaAllah nanti pasti boleh. perkembangan setiap anak/kanak-kanak tak sama. lesson learnt dengan kes anak kembar saya. si adik cepat, si kakak lambat sikit ;)

ibu aqif said...

anak aku merangkak berdiri n duduk dh boleh dh tapiiiiii dier pendek..sob sob..xomeyla lelaki pendek..:))

Cik Itah@RRP said...

salam. tak apa..biar dia belajar secara slow hehe

Nastyna said...

si JJ dulu pun tak merangkak, asyik mengensot manjang tak benti pulak tu, tau2 dah pandai panjat tiang huhuhu terus dia skip bab merangkak. So tak pelru risau k :D

NinaAz said...

slow2 yea baby. cayok baby... hehe. ok tu sis. dia nk suh ibu rest lu tu. kang dah bleh jalan penat lak ibu ngejar. IAllah. ok nanti

ieza ashaari said...

kdg pertanyaan org yg wat kita risau, sedangkan anak tu ok je kan.. insyaAllah semua ok je.. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. takpe. bersabar banyak ye. anak buah saudara belah suami sampai 2 tahun tak boleh berdiri tegak lagi. slow-slow kayuh ye, jangan risau. tak lama lagi berjalan tu ^_______^

Gee Lion said...

anak sedara saya, cepat berjalan. masa umur dia 8 bulan tak silap.
but now, dia lambat bercakap..
so... ada tu... sabaq naaa...

Nadiamiera said...

Salam..ank sy pn lmbt jgk pandai merangkak..biasela lain budak lain carenye..ade yg xmerangkak terus bejalan pn ade..hehe..jgn stress2 ye =)

zuhdi sanusi said...

huhu., abaikan jer mult orng., bkn dorng yg bsuh berak baby tu., lain budak lain ragamnya., da smpai masanya nnti xckup tngan plak ibu dia.,

mrs kayrul said...

biasa la setiap anak perkembangan lain2...macam haikal dan hadif dulu umur 11 bulan baru pandai nak jalan...

mana tau lepas nie perkembangan dia cepat

Cik Puan Rara said...

jgn runsing yein.perkembangan budak lain lain.lelaki mmg kdg2 lmbt sket dr perempuan.dorg akan cepat ckp dulu kalau gitu.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy