January 8, 2014

Manjung Coconut Jelly

Assalamualaikum readers  

Aritu CIK PUAN RARA ade buat entry pasal Manjung Coconut Jelly . Terus meleleh air liur aku tau , hahaha ! 

Tapi ... Tapi ... Tapi ...

Walaupon aku stay kat Manjung ni udah berkurun . Tapi , sungguhlah aku taktau pasal kewujudan Manjung Coconut Jelly ni sebelum ni . Cerok mane kedainya pon aku taktau *sobs*

Jenuh mencari satu Manjung , tak jumpe² . Lepas tanya CIK PUAN RARA pon still tak jumpe² lagi . Last² , rupenyer kedai tu dah pindah kat sitiawan . Kong hajo sungguh rasenyer , penat teman mencari tau , pffttt ~


Manjung,Coconut,Jelly,Sedap,Sejuk

Manjung,Coconut,Jelly,Sedap,Sejuk

Manjung,Coconut,Jelly,Sedap,Sejuk

Nampak macam biasa kan ? But believe me , rasenyer memang luar biasa sebab air kelapa tu dah jadi jelly sebenarnya . Jelly pulak bila dimakan dengan isi kelapa tu , terus perghhh ~ Really recommended 

Jangan pulak ko tanya cemane dorang buat ni ye sebab kalau aku tau , dah tentu aku yg meniaga Manjung Coconut Jelly ni , hahaha ! Okbai ~

#pictures are not originally by me

~~ thanks for reading \(^_^)/

14 Criticism:

NinaAz said...

Alamk. Teringinsudaaaa. Hihi

ibu aqif said...

Danyer..sitiawan ek.nk g la..

Chekgu Azrine said...

Suka sgt bnda2 yg based on kelapa ni..yummy!!

Cik Eka said...

aaa tringin gile tgok jelly ni. Eka mmg hantu jelly kelapa ni

Queen Teratai said...

org manjung pun xtau? queen yg bukn org manjung lg xtau.. hehehehe

En. Kacak said...

meleleeyyhh aih...

Gee Lion said...

looks jelly. must be jelly. sedapnyer.. mana nak cari kat KL nih?

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya coconut jelly ni.teringin pulak haihh

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, kunjung balas dan follow. Kalau sudi, follow blog saya juga ya. Terima kasih.

Jenny Lilly said...

yummy..yummy... Sedapnya..Rugi tak jumpa tempat ni time masih menuntut di perak suatu masa dahulu..rindu... *sob..sob*

Nory Zoulkefle said...

sedappppnyer...
terliur kite tgk taw...hehe

Farah Arina said...

tak pernah rasa, tapi tengok cam sedap je, heheheee

Umi Nazrah said...

belum pernah sampai ke manjung :(

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. wahh sedapnya air kelapa macam jeli? nak rasa gak! hehehe

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy