December 26, 2013

First Time Makan Buah Malberi/Mulberry

Assalamualaikum readers ♥ 

Korang kenal buah malberi/mulberry ni cemane rupenyer ? 

Aku baru kenal arini , itupon sebab office mate aku yg bawakkan , haha ! 

Buah, Malberi, Mulberry, Sedap, Manis, Masam

Katanyer yg merah ni masam sebab belum masak . Kalau dah cukup masak , warnanyer hitam purple² , barulah manis gituwww ~

Buah, Malberi, Mulberry, Sedap, Manis, Masam
Walaupon rupe buah ni agaq kurang kacak , tapi don't worry sebab rasenyer memang sodappp !

Khasiat buah ni pon banyak tau especially utk elak kencing manis , kurangkan tekanan darah tinggi n kolestrol dalam darah [refer SINI utk tau lebih lagi pasal khasiat buah malberi/mulberry ni]

Ehh ! Actually bukan buahnyer je berkhasiat tau . Daun , akar n ranting pon banyak kegunaannyer . Kalau tak pecaya , silalah google ye =b

Dorang kata nak tanam pokok ni senang je , dalam pasu pon boleh . Makanyer haruslah aku pon mengedik nak tanam jugaq , haha ! 

Oklah , nak sambung makan buah ni . Daaa ~~

~~ thanks for reading \(^_^)/

13 Criticism:

ibu aqif said...

Dalam Masterchef slalu tunjuk...dap ek..

Cik Itah@RRP said...

tak penah rasa lagi...sedap tak?

yana yani said...

buah ni ada dekat malaysia ke
awat tak penah tau ni

Nur Inani said...

selamat menanan .hihi :)

msredcheesecake said...

tak pernah rasa buah... dlm kek ada...

Al Kisah said...

ooo ini buahnye. tak pernah tahu pun..

Chekgu Azrine said...

Xpnh mkn..mcm anggur

aima said...

sedap ni...ai pun dah tanam pokok ni...

::EIDA:: said...

nampak sedap? comel jee buah ni. pernah nampak dalam MC. eehhe

noly anna said...

salam.sedap x?hehe nnt free singgahla ke blog noly ye www.nolyanna.blogspot.com

E'in said...

ape rase buah nie? sedap ke? ein xpenah mkn.. huhu

Hafizul said...

Perghh sedap buah ni..kalau tak salah dia rasa masam manis gitu..kan2???

Gee Lion said...

buah strawberry pernahlah makan kak.. hehe :p

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy