December 19, 2013

Review : Take One Baby Bites

Assalamualaikum readers  

Arini aku nak review sikit pasal Take One Baby Bites ...
Aritu aku belikan Nazeef biskut ni , khas utk pegi jenjalan je sebab setakat ni kalau kat rumah , Alhamdulillah Nazeef still dapat handmade solid food , hehe !

1st impression aku time tengok testure biskut ni adalah ...

"ehh ! cemane ke gayanyer Nazeef nak makan biskut ni ? dia bukannya ade gigi lagi pon"

Sebabnya ? Testure biskut ni macam biskut lutut . Amende tu biskut lutut ? Pegi google sana ye !

Rupe²nyer biskut ni luaran je nampak keras , tapi bila baby dah masukkan dalam mulut , dia cair sendiri . Terus macam wahhh ~

Tapi kan , Nazeef ni name je takde gigi lagi , tapi bila dia makan biskut tu mengalahkan budak yg ade gigi , siap digigitnya biskut tu sampai berbunyi . Kuat betul gusi kamu ye nak !

Yg paling best pasal biskut ni adalah dia langsung takde messy tau . Makanyer tak perlulah maknyer jadi hulk sebab anaknyer nak pegang sendiri biskut tu , hahaha !


Biskut ni 1 kotak ada 12 pack , 1 pack ada 2 biskut . Kalau pegi kenduri or dalam kereta , memang inilah makanan Nazeef sekarang . Senang sangat =)

Biskut ni ade 4 flavour rasenyer . Original , carrot , banana n chicken with vegetable . Setakat ni aku kasi yg original je . Maybe lepas ni baru nak try flavour lain pulak

Owhh btw ! Biskut ni tak manis gula tau . Safe for baby . Aku penah rase , hehe !

~~ thanks for reading \(^_^)/

14 Criticism:

NinaAz said...

Dah besar anak teruna akak. Hehe

Zimie said...

cute baby :) congrats. komen pun sebab zimie pun bagi baby husna makan biskut ni. her 1st biscuit. mak dia pun makan sekali. memang sedap! patutlah baby suka ehehe. cuba try perisa sayur ke carot. best!!

yana yani said...

dulu akak pun dok bagi bebudak
benda ni, sampai sekarang pun
makan lagi, sedap katanya

tapi bagi makan monitor ye =)

kacang buncis said...

sakam...mak dia rasa jugak...hehe
comel anak puan :)

kacang buncis said...

sakam...mak dia rasa jugak...hehe
comel anak puan :)

kacang buncis said...

sakam...mak dia rasa jugak...hehe
comel anak puan :)

mrs kayrul said...

anak2 makan biskut nie dulu tapi yg paling diorang x suka perisa ayam...

Chekgu Azrine said...

Bkn stkt ank yg kck mkn..
Ank yg besar pun bedal..
Pfffttt

Mila Ahmad said...

yeay dah pandai makan solid food dah...

Azwar Syuhada said...

comel anak akak.. :)

BUNDA said...

Alhamdulillah...dah besar dah...dah pandai makan solid food...

MamaHarriz said...

nyum2 xpnh try lg nih hihi

Nadratul Syazwana said...

Biskut ni sedap! Hahaha :p Org besar makan pun rasa sedap je. Serious. Cuba akak try rasa :p

Hafizul said...

Emm tak pernah pulak try biskut ni..hehe

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy