October 23, 2013

#Review : Cleanser Jerawat Terbaik :)

assalamualaikum readers!

semenjak zaman sekolah lagi..
kulit muka aku ni memang jenis yg b'masalah..
dgn b'minyak la, jerawat la, jeragat la..
senang cite segala macam lah, pffttt!

lepas try ntah berapa ribu produk..
finally aku dijodohkan dgn produk sendayu tinggi [refer entry SINI]

start from that day sampailah aku kawen..
aku memang tak pernah curang dgn produk tu

mase aku mengandung pulak..
aku memang tak papai pape produk..
natural beauty kononnya [padehal alah, haha!]
mase tu muka aku ok je

tapi lepas deliver n 1st period..
pffttt! memang mendatangkan stress tau muka aku ni..
jerawat kemain menggila naik

so..
aku try pakai produk sendayu tinggi tu balik..
tapi hasilnya sangatlah mengecewakan [maybe dah tak lut kot]

search punya search..
finally i met..

cetaphil - for all skin types
terus fall in love sangat² dgn produk ni

first time pakai mcm pelik sikit sebab takde buih [soap-free]..

tapi hasilnya sangatlah superb..
lepas sekali pakai pon..
jerawat dah tak berani nak tumbuh, hikhik~

cleanser ni bole pakai 2 cara..

lepas pakai bilas..
or just lap guna wet tissue..
senang kan? =)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

5 Criticism:

Cik Eka said...

cam best je ni. nk cuba lah. hehehehe

eka punya kulit pun sensitif jugak. ni salah pakai produk, tumbuh jerawat halus2 tu huuu

Chekgu Azrine said...

Pnh dgr tp blm pnh cuba
Tq for sharing

Kopiolimauice said...

kt farmasi ada jual ke?

Umi Qi said...

Ada pernah lalu kt farmasi....ternampak cetaphil...rugi x beli satu hehhehe bgus perkongsian nih tau dear

Nory Zoulkefle said...

nory masa zaman sekolah pon ada masalah jerawat kat muka..tapi skrg alhamdulillah dh tkde masalah tu..nory serasi guna sabun papaya je..murah pon murah..heheh

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy