October 29, 2013

Persoalan Di Hatiku...

arini kan..
aku macam musykil sikitlah

as usual..
sebelum masuk keje..
aku akan beli breakfast either dekat 3 tempat

tempat 1 :
nasi lemak telur mata = RM 2.00

tempat 2 :
bihun + kueh 3 ketul = RM 2.00

tempat 3 :
nasi lemak telur mata = RM 1.60

so arini aku beli dekat tempat 2

Breakfast, Nasi, Lemak, Mahal, Gula, Naik
asalnya nak beli bihun..
sbb bihun makcik tu memang sedap

tp macam lapo lah pulak pagi ni..
terus TERBELI nasi lemak telur mata + kueh 3 ketul..
haha!

tup.. tup..
time nak bayar..
makcik tu cakap..
RM 3.50 !!!

i was like..
WHAT ???

tp ku pendamkan sajooo

otw nak pegi keje tadi..
jenuh aku dok pikir..

ape ke logiknya sampai RM 3.50?
nasi lemak ni harga berapa?
kueh 3 ketul ni still RM 1.00 ke?

or..

adakah ni impak drpd harga gula naik ???

makcik tu pon satu ngok ngek gaq..
kot ye pon harga kueh dah naik..
kabo la dulu kan? haish~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

6 Criticism:

Cik Eka said...

Eka plak, selalu beli kat pakcik dekat ngan umah eka.

Selalu nasi lemak ayam goreng brempah dia RM 3.00. Mmg sedap.

Harini eka singgah, beli kat dia. Eka bayarla RM 3.00. Sekali dia tggu. dia kata RM 3.50 dik.

Oooo baru naik gaknya.

Rosmiza Ali said...

Sekarang semua dah naik harga.. Mari kita pakat nangis nak? Huhu.. T_T
ZON PERMAISURI CHOMEL

Chekgu Azrine said...

Biasa ar derang ni..
Msa mntk duit sure buat muka xbersalah je bila harga dah naik..huhu..

Nory Zoulkefle said...

ni mesti kes harga gula naik lah ni...hehe

Hanny Abdullah said...

Sekarang sume dah naik..kita pakat cucuk tanam dan masak je lah kat umah lps ni kan..;)

adzairdawati makdara said...

service tax kot hehehe

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy