April 6, 2011

DeeP LoVe CouPLe CoNTesT

PeRiNGaTaN : TiS WiLL B LoNGesT eNTRy ... pLz MaKe SuRe uR MouSe ScRoLL iS iN GuD CoNDiTioN!

kali ni aku join contest ni laks ...
 sape na join gaq bole la click cni utk -> CaRa-CaRa & sYaRaT P'TaNDinGaN
__________________________________________________________________________________
♥ our love story 
kisah ni bukanlah spt kisah p'cintaan romeo & juliet mahupun cinderella n her prince charming ... tis is just a love story bout ...

an ordinary girl name yien
with her , azmir

dec 2004, detik p'kenalan kteowg b'mule d ym, a.k.a yahoo msgr ... time tuh kteowg sik gado jew ... asal ad bahan, confirm kteowg sik na drop each other ... siap memasing kasi gelaran y kuang ajo, haha~

after almost 2-3 weeks sik chatting, die mintk num phone aku, i2pon jz na gtau kui bpe kteowg na on9 ... sgt hampeh kan? haha~

1 day, he sms me tye aku bole on9 x mlm tuh coz he got sumthng 2 tell me ... then mlm tuh, time kteowg chatting, he told me sumthng y ttibe m'buatkan aku mnitiskan air mata ... bout his late father, how he miss him so much *sobs sobs*

start from tat day, we bcame SAHABAT ... kteowg da ta drop each other, but drop owg len laks, xpecially owg y b'cinta [knon memasing aty kering la time tuh, pasukan anti CINTA, ahaks~]

after few months b'kwn, mamat tuh da mule kasi hint2 y die sukekan aku ... tp aku tetap wat dono [bajet jual mahal la tuh] ... then 1 mlm tuh, hint die agaq seyez, aku laks na blagaq macho, terus g tye "ko ni seyez ke pe ni?" barulah die ngaku y die na kapel ngn aku n my answer ... ok *wink wink*

sok pg tuh, die ttibe cam xcited y aku da jadi girlfren die, his 1st love ... tapi aku? nape aku ta xcited? nape aku tade feeling pape pon kat die? mule la aku rase b'salah ... but ego n cian punye pasal, aku layankan sajork die dgn arapan, after kteowg dpt blaja t, sure kteowg da tade pape [kejam kan aku? huhu~]

but laen laks citenyer bile aku da dpt smbung blaja kat poli ipoh ... ttbe perasaan sayang aku kat die muncul laks sbb die t'sgt la caring kat aku ... but time tuh aku still tanak cayekan die ag sal die lom jumpe aku face 2 face, penah tgk pic jew ... al-maklum la, muke aku mang penuh pimples time tuh *sobs sobs*

after 6 months, n stelah d'cucuk kwn2 suh kteowg jumpe n memandangkan die pon da ad kat ipoh, makanyer kteowg pon stuju na jumpe ... tp lam aty aku, t'sgt la tkot oke! ye la, camne lau time tuh die scary tgk muke aku? da la aku da start sayangkan die, kang die tgl aku camne? ta ke meroyan namenyer? huhu~

so, na tanak, kami pon jumpe la utk kali ptame ... DATING kat depan umah sewa aku jew kat ipoh, d'temani kwn aku 2 owg, sowng kwn die n hujan renyai2 *wink wink* ... kteowg DATING utk 20 minit jew, da la pakai tshirt bodo2 jew ... camne pon, i2 la y dnamakan 1st date kteowg, ahaks~

balik jew dari DATING tuh, he say he love me, ta kesah pon ngn luaran aku [sweet jew kan? hehe~] ... tp aku ni mang jenis hampeh cket, g ckp kat die y aku still ta cayekan die ag sal die tgk aku time tuh mlm, mane nmpak pe ... agaqnyer die t'cabar, makanyer, for our 2nd date, die dtg jumpe fmly aku terus, n plg hebat, dtg sowng2 oke! t'baekk~~

start from tat day, there's no doubt 4 me to love him n accept his love to me... he's my 1st love n insyaAllah, he'll be the last, amin~


♥ berape lame p'cintaan anda 
dari p'cintaan alam maya -> p'cintaan 1 kampus -> PJJ a.k.a p'cintaan jarak jauh (rawang - sitiawan) n finally now ... p'cintaan sgt dekat, ahaks~
total p'cintaan kteowg da 6 years n alhamdulillah, smpai ke arini, i'm happy \(o_0)/

our 1st pic together ...


latest pic ...


♥ faktor memilih beliau 
sbb die ta penah skali pon tipu aku ... honest [even i can c it in his eye] ... caring ... manje, tmbh2 time demam [oke! time ni mmg mengade gile, ahaks~] ... never talk to me with high voice ... slalu bg nasihat yg b'landaskan agama ... funny [some time mcm sengal gaq, ahaks~] ... always accept my mistakes & apologies [nampak nau aku byk salah ngn die] ... ta penah amek kesempatan atas aku ... but most of all, he got sweet smile *wink wink*


♥ impian perkahwinan anda 
simple ... modern ... elegant
tp yg plg penting, menepati bajet, ngeee~~


 pilih satu entry di blog Tim's Collection dan nyatakan kenapa anda suka dengan design tersebut 
aku plg suke entry ni -> 3 black panel - pink black decoration
sebabnyer?
owh! tersgt la suke combinasi warna tuh n konsep sofa ni mmg menampakkan kelainannyer ... agpon lau aku kawen t, belah aku tadenyer na wat sanding2 ni coz we r hindustani =( 
but still ... tetap la ad pelamin utk snap pic bagai kan? so aku rase, konsep camni mmg sesuai sgt la utk wedding aku t *wink wink*
[siap da bole bygkan ... time snap pic with fmly t, parents pon bole dok skali kat sofa tuh, n adek badek sume ley bdiri kat blakang sofa tuh, mesti cantik, ahaks~]


♥ saya memilih Tim's Collection kerana ... 
rekaannyer mmg bukan dari jenis yg da lapuk dek zaman [kire up 2 date la tuh], nampak sgt elegant n ta t'lalu crowded, just nice n sweet ... combinasi warna laks slalu tepat n menaikkan seri ... bunge2 hiasan / tangan mmg yg plg t'baek antara kebykkan butik lain ... n plg penting, harga mmg agaq b'patutan n still bole runding *wink wink*

p/s : waaa~ gile pjg entry ni ... maaf pihak penganjur ... over suda =p

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

4 Criticism:

IFA Athirah said...

nk masuk jugak tp segan la pulak.huhu http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

♥ PinK VeLVeT ♥ said...

nape na segan laks? hehe~

tim'scollection said...

IFA MASUK LA..MANA TAU MENANG KAN...

♥ PinK VeLVeT ♥ said...

kan...kan :)

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy