January 9, 2017

Panggung Wayang Legend Sitiawan Ditutup

Assalamualaikum readers

Kat pekan sitiawan memang ada satu panggung wayang legend tau . Uniknya panggung wayang ni sebab bangunannya tu kat area kawasan perumahan a.k.a depan rumah aku je :)

Dari zaman bila panggung wayang tu wujud aku tak sure pulak . Tapi masa aku pindah sitiawan tahun 1997 , memang dah ade dah panggung wayang tu

Dulu panggung wayang ni dipanggil panggung wayang arasu . Lotus five star pegang . Pastu MBO ambik alih . Tup² baru² ni tutup pulak dah panggung wayang tu



Ingatkan dorang nak tutup terus panggung wayang ni . Rupanya tak . Lotus bakal ambik alih balik sebab katanya semenjak tgv aeon dah bukak kat sini , mbo dah takde profit

Legend hoiii panggung wayang ni . Port aku dok dating dulu sampailah dah kawen . Jalan kaki je dari rumah , hehe..! Dah ada anak ni je langsung tak berkesempatan nak jejak kaki kat situ lagidah :P

Thanks & Best Regards ,

10 Criticism:

Shikin Razali said...

Bestnya panggung wayang dekat dengan rumah.. =)

norhidana miswan said...

syg nya... sbb panggung wayang pesen gini syok... dkt ngn umah bukan yg kt spink complex nun...
ramai sgt org... klu gni panggung wayang je jual2 tak banyak

nsbla akan di buka lg

Datoksir Kronik said...

siannnyaaaa.. nnti lpas ni download sdiri cite dr intenet. layan kat rumah. haha
http://datoksirkronik.blogspot.my

munirah mansor said...

Dari rumah saya nak ke panggung wayang ambik masa dua jam.. huhu

azizah green line said...

Mmg legend ni

Busyra Bt Takiyudin said...

laa sayangnya dh tutup.. huhu

Rozita Abdul Rahman said...

bestnya duduk bandar kecik kan? tak jem dan semua dekat.. kuantan pun ada satu panggung yg tutup terus taktau pasal apa..

Noor Maizan said...

Uniknya panggung wayang dalam kawasan rumah. Best nya ni tp kalau saya parah lah kalau asyik nak lepak situ je nanti, hahahaha. Fuhh nasib baik tutup sementara je..

Nurhaziq Abdul Hafiz said...

biasalah tu...panggung wayang yang dah takde profit ni mesti sebab ada panggung wayang yang lagi best muncul kat mana mana. perniagaan panggung wayang adalah antara perniagaan yang agak menguntungkan juga.

Suzie Zie said...

best ye jln yg tak banyak kereta, kat sini pergi mana2 jem, tensi..

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy