August 24, 2016

Tips Menyimpan Sayur Agar Tahan Segar Lebih Lama

Assalamualaikum readers ♥ 

Amboih tajuk , takde lagi panjang ke ? Hehe :P

Harini ahkak rasa macam nak share 1 tips pulak . Tips yg ahkak rasa sangat berguna utk kaum² isteri . Tp AWAS ye kalau korang komen ...

"elehhh baru nak tahu ke? kitorg dah tahu lama dah"

Sentap ahkak nanti tau :')

Korang ade masalah simpan sayur tapi tak tahan lama tak ? Aku memang ade masalah ni . Baru 2 hari beli dah layu *sobs*

So tips nak elakkannya ...


Haaa..! Plastik susu anak² ni jangan dibuang lepas guna . Basuh elok² , keringkan


Lepas tu masukkan sayur² semua plastik tu n letak dalam fridge . So far pengalaman aku buat gini sayur memang tahan lama , sikit pon tak layu

Selamat mencuba :)

Thanks & Best Regards ,

10 Criticism:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kiranya kena pack dlm plstik lak ea.

safurara said...

aku selalu plastik susu main buang je. haha

Mila Ahmad said...

alaaa mana nak cekau plastik susu anak ni anak belum ada lagi hehe..klu plastik biasa mcmane er?ke jenis yg kedap udara

Aimi Muhamad said...

Pasni kumpul la plastik susu anak tu.hehehe

Diana Rashid said...

tak de plastik susu kat rumah..selalu balut dengan kertas je..

mOoN IzzaN said...

slalu main buang je.. pasni boleh pratikkan.. tq share.. :)

admin said...

eh good tips laa...
nice blog anyway !!! :)

SYANI said...

Sebelum ni aku salah teknik rupanya.. patut la tak berkesan.. Selama ni sayur tak letak dalam plastik tu, terus letak dalam plastik susu tu tapi layu juga.. Pasni kena buat balik la dengan cara yang betul..

Mar Mansor said...

serius? wah...betapa banyaknya pek susu yang telah dibuang..huhu

sheila arshad said...

ooo baru tau. tenkiu.

tp husband akak selalu beli tin-tin je. jarang beli yg camni.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy