August 17, 2016

Sesi Luahan Perasaan Pasal Anak

Assalamualaikum readers


Masa aku mengandung #IzzImanRania dulu , selalu sangat aku dengar org cakap ...

"kecian nazeef , kecik² dah kene jadi abg , dah nak dapat adek , tak dapat nak manja² dah"

Ye..! Mula² dulu ayat² tu semua memang makes me down A LOTS . Menangis setiap kali tengok muka nazeef . Takut , sedih , semua ada :'(

Tapi after few months macam ehhh lantaklah , anak aku tau la aku nak jaga macam mana nanti kan . After all Allah knows best , sebab tu lah Dia kasi kitorg "rezeki" awal :)


Lepas je #IzzImanRania lahir , terus aku rasa bersyukur sangat² sebab aku beranak dorang setahun seorang . Ayat² yg selalu aku dapat tu totally nonsense..!

Kenapa ?

Sebabnya ...
Aku still tak bole bayang kalau sampai sekarang nazeef masih takde adek

Dengan sapa dia nak main ? Dengan sapa dia nak berimiginasi ?
Kitorg makpaknya ni ke ? CONFIRM dia takkan enjoy macam sekarang sebab takkan sama pemikiran kita dengan dorang

Alhamdulillah nazeef lepas ada iman dia nampak makin matang , responsible n understanding . Suke beralah dengan adek walaupon kitorg takde suruh pon :)

Iman pulak of cos lah perkembangan dia membesar tu cepat sangat sebab ade sifu kat atas dia , hikhik..!

Love u so much kids 

Actually takde pon istilah anak sulung tak dapat nak manja² lagidah kalau ade adek . Aku pon anak sulung jugaq drpd 4 beradik . Seriously , masih dimanjakan parents ok , especially my dad . Going to be 3 series dah pon next year , haha..!

Thanks & Best Regards ,

14 Criticism:

Shahida Dzulkafli said...

Terpulang pada mak ayah sebenarnya..
Mulut manusia ini usah dikisah..
kerjanya nak complen je..

Eeiou _ said...

hehehe. lagi seronok tengok diorang main sama sama.
Dont take a shit on others' mouth XD
May your family stay happy together.

Anyways, I like their eyes. So cute!

sal ya said...

Anak akak yg sulung dgn yg 2nd pn setahun srg. Ok je. Kdg2 org ingt kembar. Xde pn x ckp ksh syg. InsyaAllah ckp semuanya...

Salam kenal.

Maman Reen said...

Ada je manusia yang jenis mulut nak mengkritik.. Biaq p la nak pregnant setahun sorang sekali pun. Reen dah 3 tahun 6 bulan mendirikan rumahtangga dan masih berusaha untuk dapat zuriat.

In sya Allah bila diberi rezeki zuriat, setiap tahun Reen nak mengandung. Hihihi Bila fikir, memang penat.. Tapi in sya Allah yakin boleh! Nak bagi rumahtangga Reen dan hubby meriah dengan suara anak2.. Bergusti.. Menangis.. Ketawa.. Hihihi Aamiiiinn.

Aimi Muhamad said...

kisahkan mulut org memang menangis setiap hari la.just enjoy the moment being mom, having family.syukur selalu...

Akak Kembang said...

hehehehe...kadang kesian gak bl tgk anak takde kawan kan ... baik beradik

Nur Fannun said...

klu tak tgk nama, ingtkn dedua laki td..hihi

norhidana miswan said...

saja je org ckp gitu sbb tak dpt kat diaorg...
kalu akak lah... akak suke, sbb skrg nih aiyan dh 5 thn nk dpt adik lg pun pyh... dh usaha tp lum dpt2 rezeki
sian lah tgk dia main2 sorang,,, tgk tv sorang2... huhuhu

LZ - The Blog Owner said...

W'salam Pink Velvet,

Jangan fikir sangat kata2 orang yang tak membantu perkembangan minda, abaikan.. For me, akak suka orang anak ramai dan rapat.. Allah kurniakan rezeki anak, alhamdulillah.

SOFT ICE CREAM said...

saya sokong 100%.

kadang-kadang ada je yg nak jadi penunjuk arah.

kita marah anak salah, kita lewat bg adik salah, yg x beranak lagi pun...jadi satu kesalahan.

1 lagi kebaikan lahirkan anak rapat-rapat ni. time susah sekejap aje.
macam isteri saya. lepas 4 tahun baru dapat sorang lagi. czer :).

mengeluh jugaklah..sepatutnya masa ni dia dah boleh rehat time anak pi sekolah. tapi cik isteri terpaksa jaga baby baru plak.

orang cakap susah sekali harung. lepas ni kalau sorang pi sekolah. semua pi sekolah. in shaa Allah...

tomatokering said...

Betullll rezeki. Kalau nak fikir mulut orang memang kena cili je. Haha.

ZULHILMI TEMPOYAK said...

Alhamdulillah kan. mulut org ni bukan bleh dengor sangat. bagi penampor je nanti.

Dah terang2 skrg Allah tau mn yang terbaik. Sebab tu Dia bagi lagi lagi rezeki pada kita. :)

shalimar yusof said...

mulut org biasalah...huhu..anyway..ank sulung sy beza 3 thun umur dgn adik..suka jeles sgt..

By TwentyTwo said...

tak yah dgr cakap org kak, saya ni sorang pun xdpt lagi..haish kiri kanan org duk tanya..buat bodoh je..macamlah kita tak berusaha..

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy