April 26, 2017

Rentetan Kisah Mesin Basuhku

Assalamualaikum readers

Haritu aku ade cerita pasal mesin basuh aku merajuk kan ? {Refer SINI}

So , jumaat lepas mesin tu memang betul² menguji kesabaran kitorg . Langsung taknak spin . Terpaksa perah kain manual :'(

Itu takpe lagi , yg lebih geramnya , kesan sabun kat kain² semua tu pon still ade lagi tau , pffttt..!

Makanya , petang tu jugaq kitorg pergi survey² mesin baru . Hari sabtu pon sambung survey lagi . Ade lah total dekat 7-8 kedai kitorg pergi survey , haha..!

Kalau ikut budget , cadangnya nak ambik mesin basuh jenama sharp , 11kg . Harga dalam RM12++

Tapi tu lah , dah namanya rezeki kot . Kitorg sajelah masuk COURTS , husband siap cakap "jom try masuk sini pulak , ni last kedai , saje nak tengok² je"

Rupanya bukan saje² nak tengok , rezeki kitorg memang dah tertulis kat situ , hikhik~


Samsung model baru , 16kg . Warranty motor 11 tahun . Harga offer RM16++ drpd RM26++ . Dapat less RM1000 sebab display punya , bezanya cuma tak dapat kotak je , lain semua memang tip-top , takde calar , takde kemek Thumb Up (y) Like Facebook Emoticon

Dapat lagi less 10% dengan steam iron free . So total around RM15++ . Alhamdulillah , syukur sangat . Tak pernah bayang pon dapat pakai mesin basuh 16kg tau , haha..!

Actually mesin basuh lama kitorg tu pon jenama samsung gaq . Warranty motor 5 tahun . Habis je 5 tahun memang kiok terus :'(

Beza samsung model baru dgn lama adalah warranty motor . Yg model lama memang 5 tahun je , yg model baru 11 tahun tak kisah berape kg pon


Pastu model baru dia add on sink ni . Kalau nak memberus kain contohnya macam kat area collar ke , lengan baju ke , haaa berus je kat sink ni , siap ade button water jet Thumb Up (y) Like Facebook Emoticon


Now nak basuh segala toto tu pon dah tak payah pergi dobi lah gamaknya , hikhik~

Alhamdulillah , rezeki mak buyong kot ni :)

Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

Normi Nieza said...

alhamdulillah..rezeki..:)

mrs kayrul said...

rezeki sgt tu..senang nak basuh byk2 sekaligus

Aimi Muhamad said...

rezeki.

Shesyira As said...

Bestnya rezeki.rumah airah xde mesin basuh lagi tgh survey jugak ni

norhidana miswan said...

waaaaa 16kg best, semua blh bsh kt situ

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy