February 13, 2017

Scan n Checkup 20 Weeks

Assalamualaikum readers

Hari ni appointment scan n checkup utk 20 weeks . Selalunya checkup aku hari rabu , tapi ni sebab ada appointment scan sekali , makanya dapatlah hari isnin

Isnin memang mampu berhuhu je lah . Punyalah ramai org jangan dikenang . Aku datang pukul 8.05 , pukul 11.20 baru siap semua , pffttt ~


Paling scary masa nak naik penimbang tadi . Siap 2 kali nurse suruh aku repeat naik penimbang . Sebab ape ? Sebab naik sampai 4 kilo sebulan weyyyy Emoticon screaming in fear

Aku pon pelik , before ni naik sampai 2 kilo sebulan . Tapi time tu memang aku asyik makan je . Pastu suka minum air manis . Lepas 2 minggu aku control , turun balik . Itupon nurse bising , kenape turun pulak ? Huhu ~

Ni lepas sebulan naik sampai 4 kilo pulak padehal dah control makan . Air n makanan manis memang tak usik dah . Pagi makan oat je . Lunch n dinner makan nasi lah sebab tak tahan weyyyy lapar . Tapi dinner tu pon sebelum pukul 8 tau

Dah buat MGTT aritu ok je . BP pon ok je . Tp risau pulak aku berat naik mendadak gitu . Nurse suruh pantau BP je sekarang . Selang 2 hari kene ambik BP Relieved emoticon


Masa scan tadi aku tanyalah doctor tu pasal masalah berat aku ni n macam mana cara nak control makan ? Dia cakap "makan je as long as u takde masalah lain"

Haha..! Punyalah sempoi doctor kali ni . Kalau doctor lain memang aku dah kene bebel dah gamaknya Emoticon crying tears of joy

Tp aku tetap risau jugaq ni . Sape ade pengalaman gini / solution meh la share dgn aku

By the way , scan tadi alhamdulillah baby ok . Gender baby pon dah tau . Tapi aku tetap tak puas hati ni , so nanti InsyaAllah nak repeat scan 4D pulak masa 26 weeks , haha..!

Thanks & Best Regards ,

6 Criticism:

ieza ashaari said...

Za naik 5kg sebulan. Hahhaa. Nurse je bebel, doc ok. Dh kuar pun seketul Daryan.

mrs kayrul said...

x pernah naik mendadak lg...klu tiba2 jd macam tu selalunya perasan nurse bulan sebelum tu ambik bacaan x betul

munirah mansor said...

Semoga si ibu dan kandungan sihat selalu =)

Chekgu Azrine said...

bg akk pejam mata jela...sbb kita lalu makan kan?neway..tahniah sis

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. wahh naik byk sgt tu. Sheila dulu masa mengandung adam & umar, paling berat naik sebulan 2 kilo. Hujung2 pregnancy turun berat badan sebelum bersalin hehehe

kak tie said...

semoga selamat melahirkan

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy