July 12, 2016

1st Time Buat Ketupat Palas + Rendang Daging Sendiri

Assalamualaikum readers

Raya tahun ni macam special sikit sebab tetibe aku mai mood rajin pulak nak try buat sendiri ketupat palas + rendang daging

Selalunya buat kat rumah mertua je time raya , itupon selalu failed . Mertua siap kene ajar sampai lapanploh kali pon still aku blur jugaq , haha..!

Tapi tahun ni semangat nak buat sendiri tu kuat sebab belah family aku memang takde buat ketupat palas ni . Rendang pon family aku buat rendang ayam

Org kata benda baik jangan tangguh² , jadi marilah kita cuba , hikhik..!


First time try buat sarung dia memang nangis , berpintal abeh tangan , kejap jadi bentuk jantan , kejap jadi betina , haha..!

Tapi try n try lalu terus elehhh senang je ni , takde susah lagi ke ? Ewahhh, hikhik..!


Tadaaa..! Kukus pulut separuh masak , pastu bungkus , pastu kukus balik . Siap :)


Makan pulak dengan rendang daging resepi mertua , perghh ~

Rendang ni dapat pujian drpd my parents , siap request next year iols kene masak lagi time raya . Terus iols fefeeling chef uols , haha..! Okbai ~

Thanks & Best Regards ,

9 Criticism:

Puan Wawa said...

wahhh, pandainyaa buat ketupat..")

zaitie hasnan said...

pandinya wat ketupat, zety pandai makan je...nmpk sedap rendang daging awak

AziRahmanDot Com said...

pandainya buat ketupat palas...saya sampai sekarang tak pas-pas lagi

CikNaa said...

yein..nanti bagi la resepi detail mcmn nk masak ketupat tu eh..

Afif Rayyan said...

Ketupat palas mr handsome.. nyum2

Anis Diyana said...

uuuu ketupat is my fav!!

norhidana miswan said...

wahhhh kire teror lah tu bila jd bt ketupat palas tuh...

akak... sekali pun tak penah cuba... mil pnh ajar tp mcm mencurah air di daun keladi je heheheh

shalimar yusof said...

Sama laa kita..jantan betina semua ada...huhu

Murni Alysa said...

pandainya buat ketupat

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy