July 14, 2016

Drypers Oh Drypers #BikinPanasJe..!

Assalamualaikum readers

Anak² aku memang pengguna tegar Drypers . Tambah² si Rania tu , drpd lahir sampailah sekarang *setahun 8 bulan* still dok guna Drypers Wee Wee Dry je

Macam biasa , time dapat gaji je terus kitorg pegi beli 2 pek buat stok untuk sebulan lebih . Nak dijadikan cerita , gaji hari tu syuben yg pergi beli , dia beli sepaket je dulu sebab mahal katanya

Aku tengok pek tu sambil dalam hati dok cakap "ehh memang M=74 je ke" 


Pastu kebetulan dalam hari yg sama tu jugaq time aku bukak FB , tengok ramai pulak yg dok viral pasal isu kualiti drypers yg ni makin teruk

Terus cecepat aku bukak pek tu ...


Yg atas tu packaging lama , yg bawah packaging baru . Kalau korang perasan , yg atas tu muat 22 keping , yg bawah muat 24 keping pulak padehal aku isi padat² sama je



Ni perbandingan antara drypers touch *dapat free sampler* , packaging lama n packaging baru . Sumpah nipis gila ok yg baru ni , dah la kualiti macam kertas je , mau melecet pinggang n celah kangkang anak aku nanti *sobs*

Aku syak dorang ni mesti nak suruh mommies semua bertukar ke DRYPERS TOUCH kot , sebab tu dorang buat DRYPERS WEE WEE DRY ni kualiti gini . Masalahnya harga tak reasonable betul . Bangang forever..!

Kalau kualiti gitu baik aku beli pampers takde jenama je , dah sah² jauh lagi murah , pffttt..!

Bukan aku sorang je yg meroyan pasal isu Drypers ni tau . Ramai lagi yg tak puas hati sebenarnya . Kalau korang tak percaya bole check it out page DRYPERS MALAYSIA 

Mohon pihak DRYPERS MALAYSIA cecepat ambil solution sebelum weols say selamat tinggal 4-ever to uols ye..!

Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

Nieyl said...

Selamat pagi..
wah!marahnya...sabar ya kak..

shalimar yusof said...

memg beza sgt...n sgt terasa laa kekurgn ituu,,,

Eeiou _ said...

Patutlah ramai yang complaint.

Puan Kutu said...

Samalah pengguna tegar drypers dr anak sulung lg..tak perasan la pulak nipos dia sbb dh lama tak beli since Afia dah tak pkai diapers..utk baby ni beli drypers juga..Dah macam2 kimolen pasni nk tukar la..kawan suggest diapers tesco ijau.kualiti sama dypers katanya..lebih murah n jimat.Habis pek ni memang bye2 la drypers.huhu

Mia Liana said...

kat ofis ni.. ramai yang komplen

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy