July 3, 2014

#JalanJalan : Cameron Highlands

Assalamualaikum readers  

Khamis lepas a.k.a 3 hari sebelum puasa aritu kitorg anak beranak pegi holiday kat cameron highlands . Actually dah lame plan nak pegi sane , tapi asyik tak menjadi je . Tup² kali ni tak plan pape , terus menjadi pulak , haha ! Last pegi sane aritu mase kitorg HONEYMOON dulu .

Plan asal nak gerak dari rumah pukul 8:00 , tapi tong teng tong teng , udah pukul 9:00 baru keluar . Sejam yg pertama dlm perjalanan ok lagi , lepas tu anak aku dah mula meroyan . Boring gamaknyer dok dlm kereta lelame . Ni first time kitorg bawak dia jalan jauh , pffttt ~

Stay kat HOTEL DE LA FERNS . Hubby belanja hotel mahal sikit , hadiah anniversary aritu katenyer , hikhik ~

De La Ferns, Cameron Highlands, Hotel Best
De La Ferns, Cameron Highlands, Hotel Best
Baju yg dia pakai ni actually baju aku mase kekecik dulu , turun temurun gituwww ~

Mase kitorg sampai tu tak sejuk mane pon . Tapi si kecik ni tetiba batuk² pulak . Petang tu hujan , tanya org kat situ , dia cakap dah 2 bulan tak hujan , petang tu baru hujan , choiii sangat tau ! Terus terbantut nak pegi jenjalan sebab si kecik ni makin teruk batuknyer . Just pegi BHARAT TEA PLANTATION je .

Cameron Highlands
Tengah layan dia cerita pasal bird

Cameron Highlands
Gaya ala-ala model =P

Kat sini mak buyong tak koser nak turun dah

Beli teh utk my mom n mertua kat sini then terus balik hotel . Otw nak balik hotel tu singgah jap tepi jalan beli jagung *mengidam*, hikhik ~

Malam tu si kecik ni meragam tak dapat tido lena sebab batuk non-stop . Terus aku pon tak dapat tido lena plus susah hati tengok dia batuk² , huhu ~

Esoknya bangun pagi tengok kemain sejuk . 

Sejuk, Hotel Best, Brinchang, Tanah Rata

Terus kitorg laki bini buat keputusan nak chalo awal sebab kecian kat si kecik tu . So lepas breakfast kat hotel , singgah jap kat KEA FARM n terus chalo .

Muka budak tak sihat . Breakfast pon takmau dah :'(

Lepas turun je cameron , terus elok budak ni . Nampak nau awak tak tahan sejuk ye sayang ? Takpe , next trip kita pegi tempat panas² pulak , hikhik ~

Thanks & Best Regards ,

8 Criticism:

Azwar Syuhada said...

Awal bulan lepas Azwar pergi Cameron juga n tidur hotel yang samalah kita.. xD

Chekgu Azrine said...

Seronoknya..lama dah x ke CH

Saeful Zain said...

Ermm lopeh ghayo nak poei brcti kek sini. Buleh buek rujukan..

dalila said...

cameron mmg best..mcm nk repeat lg je raya nnt..ok yer hotel tu sis?review pelisss.. ;))

Kak T said...

teringat masa ke Tambunan dulu..sejuknya macam gini gak

white lily said...

lama tak pergi cameron. kali terakhir, dua tahun lepas. hehehe

Sya Mimie said...

Saya tiap thun g cameron.. Sampai naik muak sebab tgk tmpt xde perubahan je.. Hehe.. Sampaikan hnymn pas kawin pun kt sana.. :p

Azhafizah Md Nor said...

seronok pergi Cameron sebab sejuk je kan

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy