November 11, 2013

Merawat Nazeef Bertahi Mata

Assalamualaikum readers  

Ni kisah ujung bulan lepas , tapi baru sekarang nak update . Bole? Haha ! Naseb lahhh ~

Ujung bulan lepas kan , almost seminggu gaqlah , mata Nazeef asyik bertahi je . Aku bersihkan pon jap² ade lagi  , jap² ade lagi dan lagi . Pffttt ~ Stress aku !

Stress satu hal . Kecian pon satu hal . Ye la , kalau dia bangun tido , punyalah azab nak bukak mata . Pastu kalau asyik bersihkan je , abeh bengkak keliling matanya , huhu !

Aku dah bawak jumpa doktor sebab ingatkan dia sakit mata ke ape kan . Rupenyer tak ! Doktor cakap as long as mata puteh dia tak merah , itu bukan sakit mata namanya .

Search punya search kat internet . Rupenya badannya panas dalam . Ade banyak solution sebenarnya , tapi aku buat yg 3 ni je :
  • titiskan susu badan kat mata dia everytime menyusu
  • bagi minum air masak banyak²
  • bersihkan tahi mata guna air suam
Bab titiskan susu badan n bersihkan guna air suam tu mmg no problem . Yg problemnya nak kasi dia minum air masak . Phewww ~ Jenuh bersilat dengan dia tau . 

Kalau kasi guna botol , dia kemam puting botol tu . Kalau kasi guna sudu pulak , abeh disembur²kannya air . Atas nasihat blogger ANEZ, last² kitorg beli sippy cup
pic credited to www.lalaling.com

Alhamdulillah . Mau jugaqlah dia minum walaupon 2 / 3 teguk . Jadilahhhh . Thanks ANEZ =)
 
~~ thanks for reading \(^_^)/

6 Criticism:

Umi Qi said...

Oh my...moga nazeef segera sembuh ye....anez bgus banyak petua...leh rujuk gan dia selalu

~AmyLiana86~ said...

smoga nazeef cepat sembuh yer..

Chekgu Azrine said...

cpt sembuh nazeef

ezyra daniel said...

hope lepas nie baby dah much better...akk amalkan la selalu petua tu ok

BitsBest said...

sama macam zara jugakkk ni...

Dayah Danisha said...

Alahai, hope lepas ne sihat sentiasa . In sha Allah , Amin

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy