May 12, 2014

Nazeef's 1st Experience

Assalamualaikum readers  

Sabtu kelmarin geng² officemate en.hubby buat family day kat teluk senangin . Disebabkan sabtu kelmarin aku keje , makanyer lepas maghrib baru kitorg gerak pegi sane .

Sampai² sane , nyembang² kejap , then terus dapat melantak B.B.Q . Makanan adalah super sedap . Ni tengah taip ni pon aku dok terbayang² lagi air asam dorang , pergh ~

Anak aku tu , bebudak lain sibuk berlari sane sini , dia pon meroyan nak jugaq . Tapi merangkak je lah , hahaha ! Makanyer aku pon terpaksalah makan main ngap² je , tak sempat nak tambah tau , ehhh ~

Dalam pukul 10.30 macam tu , kitorg check-in bilik sebab si kecik tu dah ngantok . Masuk² je bilik , tengok dia yg over excited tau ! Siap baring² kat katil , tepuk² tangan bagai . Al-maklumlah ni first time bawak dia tido hotel , hahaha !

Esoknya pepagi lagi , dalam pukul 7 lebih macam tu kitorg dah bawak dia pegi tepi laut .

Tengoklah muka dia tu , hikhik !

Ingatkan dia nak geli² ke pijak pasir kan , rupenyer tak . Maknyer ni yg geli sebab tengok lubang ketam tu berlambak² , meremang bulu roma tetibe , pffttt ~

1st bawak dia dedekat dgn air , dia macam ok lagi . Sekali dia dengar bunyi ombak n ombak datang dekat dgn dia , terus dia lari nyorok belakang abahnyer , hahaha ! Lawak sangat time ni =b

Pastu bawak jugaq dia masuk air . Melekat je dengan abahnyer

Disebabkan dia takut . Kitorg pon bawak dia mandi area ade bebudak ramai mandi


Kesannya ?


Yeay ~ Clap ! Clap ! Dia dah berani . Pasni bolelah kita pegi berkelah kat teluk batik pulak ;-)

~~ thanks for reading \(^_^)/

11 Criticism:

Chekgu Azrine said...

Bestnya!!

msredcheesecake said...

First time mesti melekat je ngan mak abah...hheee

Azwar Syuhada said...

Bestnya jalan-jalan..

anakMommy said...

best tak chalet kat teluk senangin tu?tak pernah pergi lagi ni

ieza ashaari said...

good boylah.. tunggu r darwish dapat kaki nanti, nak juga bawa gi laut. tak sabarnya..

Hanim Hashim said...

very brave boy hehe :)

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

luqman zakaria said...

haha..comel jer.

Masiha said...

Lawak la nazeef takut ombak..hehe

Cik Nadyya said...

alolo tomey. mesti dia suka kan dapat jalan2. mandi pantai tuu :D

Cikna said...

Seronoknye dia......;-)

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy