December 12, 2012

H.A.L.F


 Yup ... Dalam sedar tak sedar ... Dah HALF year perkahwinanku ... Dannn ... Dah HALF journey jugaq my pregnancy ... Alhamdulillah~~

Dalam masa HALF ni dah macam² aku lalui sebenarnyer dari sudut pregnancy ... Dari sudut perkahwinan aku maleh nak story-mory ... Tunggu sampai 1 year marriage dululah ye baru aku story-mory, hikhik~~

1st n 2nd months pregnancy
  • morning sickness
  • cukup anti bau en.suamy ... makanyer tido pon haruslah asing², haha!
  • langsung takley masuk dapur ... makanyer tak berasaplah dapur aku tu =b
  • pembenci segala makanan sebab lepas makan confirm uwekkk :'(
  • malas, malas n malas ... kalau bole 24-jam nak baring je
  • pengsan mase amek darah utk check-up yg 1st n 2nd, haha!
3rd months pregnancy
  • muntah setiap kali naik kereta lelame
  • benci bau wangi² perfume/ pencuci pinggan n seangkatan 
  • makin manje dgn en.suamy ... kejap² nangis, kejap² nangis *blushing*
  • kene drip 2 botol air sebab "cerry-berry" n muntah² non stop
  • doctor tak kasi makan luar sebab aku berisiko nak dapat penyakit kuning :'(
  • tekanan darah rendah ... manjang nak pitam je, huhu!
 4th n 4.5 months pregnancy
  • kene minum air gula utk buat test kencing manis *sooo yurks!*
  • baby dah pandai mengeras n banyak dok belah kanan je
  • dah nampak jantung, kepala, kaki n tulang belakang baby mase scan :)
  • tangan n kaki kerap kebas ... urat² pon asyik kejang je
  • pencinta makanan ... makanyer berat badan pon semakin menakutkan :'(
  • kerap sakit pinggang, expecially belah kiri, huhu!
#PicSource
owh anak! walaupon mama terpaksa hadapi macam² mase pregnant kan kamu, mama sanggup ... asalkan kamu sihat, sempurna n kuat ye sayang :)

n to en.suamy ... thanks 4 being there whenever i need u, sabar, caring n much loves that u give me ... terharu sgt *sobs sobs*

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

14 Criticism:

Siti Haslinda Sadiken said...

mcm yg dlm tuh bby boy jer..dh boleh buat scan 4D or 3D ;-)

Mrs Velentine said...

AKAK TAK PERNAH MINUM AIR GULA TUE..TP TIAP KALI NGANDUNG MESTI DRIP BERBOTOL2 AIR

✿A I N A A✿ said...

mase first month tu tak boleh bla, tak boleh bau encik suami.. kesian dia.. hehehe...

btw, cantiklah blog sis.. suka sgt! kat mana edit ye??

Najiah Shaharain said...

mcm best..dah menglmi penglmn manis nie..doakn utk sy juga:D

PeRdU cINta said...

Bismillah,,assalammualaikum adik,,tahniah becoming cute mummy..jg diri k..doakan untuk akk juga semoga dpt bb like you..

Syazana Zainn said...

congratulations! :D

baby girl ke baby boy?

take care n be strong! :D

Chic Na said...

bestnya dah nak jd mummy. ;)

Princess Syazliyana said...

wahh tahniah.. hihik

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah.. bby tu aktif la ka.. mcm2 alah akk ni..hihi.

hatiku berwarna warni said...

take care ye awak.. banyak perubahan ye masa pregnent..nervous..even still single..huhu

Liza Licha said...

congrats for your pregnancy :).. semoga dpt baby yg sehat dn comel.. hehe

outbound malang said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

eynda said...

Macam baby boy :-) Tahniah utk pregnancy.... semoga kelahiran dipermudahkan nanti ;-)

Farah Shamsudin said...

happy enjoy ur moment. bukan semua orang dapat merasai kan.. hepi for u dear..

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy