My Love Story

tis is not a love story between romeo n juliet or cinderalla n her prince charming ... but tis is just a love story between an ordinary girl named PINK VELVET n her MR.PERFECT


detik perkenalan : dec 2004
 kami kenal kat yahoo messenger ... time ni kami asyik gado je ... masing² nak bahan masing² ... siap masing² ade gelaran yg kurang hajo ... tapi dlm gado² tu pon tiap² hari jugaq lah kami chatting, haha!

then after few weeks chatting, dia mintak number phone aku (jeng jeng jeng) ... tapi malangnyer bukan nak mengayat ke ape ... just to sms, pukul berape dia nak online ... mcm hampeh kan? haha!

detik menjadi kawan
satu hari tu ... dia sms aku tanya malam tu boleh tak aku on9 sebab dia ade benda nak cerita (jeng jeng jeng lagi) ... makanyer bile aku on9 malam tu, he told me something yg membuatkan aku menitiskan air mata ... about his late father n how he miss him so much *sobs sobs*

start drpd tu ... ntah mcm mane tup² kami dah jadi kawan pulak ... kami dah tak drop each other, but drop org yg tengah b'cinta pulak ... masing² hati kering time tu ... pasukan anti-cinta lah kononyer, haha!

detik si dia mula kasi hint
after few months b'kawan ... si dia mula kasi hint² yg dia sukekan aku ... paling takley blah punye hint dia kasi yg aku ingat sampai sekarang ...

"kalau 1st aku nak b'cinta nnt ... aku cari ko dulu"

mulenyer mcm pelik jugaq aku dengar ... tapi kata hati kering kan ... haruslah aku buat dono je, haha! kecian dia =b

detik couple : 21/03/2005
ehem² ... satu malam tu ntah mcm mane ... dia kasi ayat pelik² yg dia sukakan aku (tak ingat sebenarnyer ayat ape, hik3~~) ... tapi yg pasti bukan straight forward lah ... pastu aku pulak terus tanya dia ...

"ko serious ke ni?"

barulah dia mengaku yg dia nak couple dgn aku ... n tetibe jugaq aku terima dia, lalalalala~~

but honestly ... time tu dia je excited yg aku dah jadi his 1st love ... aku pulak mcm takde perasaan langsung kat dia ... mana taknyer, time tu kami tak penah jumpe lagi ... so, aku mcm kurang yakin yg dia sukekan aku tanpa jumpe aku face-to-face!

makanyer time tu aku layankan je dia sebab aku pikir kalau kami dah pegi sambung belajar nnt, sure kami dah takde pape (mcm kejam kan aku? huhu!)

tapi lain yg aku pikir, lain pulak yg jadi ... lepas je aku dpt masuk politeknik ipoh ... hati aku ni rase lain sgt² ... dia sgt caring ... rase mcm diri aku ni betul² disayangi ... time ni lah detik paling indah ... owh finally! i'm in love~~~

detik first time jumpe
lepas almost 6 bulan couple n desakan kawan² suruh kami jumpe ... makanyer kami pon setuju nak face-to-face ... tapi time ni aku yg paling gelabah ayam ... mana tak nyer, time ni muka aku teruk sgt, full of pimples, mmg down sgt rase ... dah la satu bab lagi dok pikir, kalau dia tak suka aku lepas ni mcm mana? tak ke meroyan aku namanyer? huhu!

first "DATING" adalah kat depan rumah sewa aku je ditemani kawan² kami n hujan renyai² ... mcm sweet-lah-sgt kan? haha!

but alhamdulillah ... he accept me the way i am *wink wink*

n until now ... we r happily ever after \(^_^)/


the only reason why i choose him to be my soul mate is because ... he saw me when i was invisible to others :)

 ♥ kisah pertunangan kami

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy