April 19, 2017

Happy Belated Birthday #NazeefMuslim

Assalamualaikum readers


12 April haritu birthday Nazeef yg ke-4 , tapi mamanya ni baru harini teringat nak update dalam blog , haha..!


Ni status facebook aku masa b'day dia haritu . Tak bole nak taip balik sebab nanti basah lagi keyboard ni , haha..!

Tapi betul , dia memang very understanding sekarang , nak² pulak time aku tengah memboyot sekarang ni , syukur Alhamdulillah

Rajin potpet - potpet pon ye jugaq n ofcoz his never ending questions , haha..!

Alhamdulillah , dah besar dah anak sulung mama ni . Semoga terus membesar dengan sihat , menjadi anak yg soleh and berjaya dunia akhirat sayang . Mama love u soooo much Emoticon Blowing A Kiss

Celebrate b'day dia simple² je . Konsep asal adooo namanya ni , hikhik~

Kitorg hadiahkan dia foldable 3 wheel scooter . Macam biasa , si adek pon WAJIB dapat jugaq , haha..! Beli 2 RM70 inc pos kat LAZADA


Nazeef punya warna biru , Rania punya warna pink . Tapi adeknya tu tak pandai main lagi , dia pegi duduk terus atas tu sambil tolak² guna kaki , pon bolelah nakkk , haha..!

Pastu pergi rumah my parents , his uncle n aunties bagi presents lagi ...


Memang habis hatilah namanya ni , hehe~

Thanks & Best Regards ,

April 18, 2017

MOMMA® Pregolact™| Susu Pilihan Ibu Mengandung Dan Menyusu (Milk Booster)

Assalamualaikum readers

Alhamdulillah , baru² ni aku diperkenalkan dgn susu MOMMA® Pregolact™ iaitu susu bernutrisi utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster)


Yg menariknya pasal susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA® Pregolact™ ni , ianya bertindak sebagai susu kesihatan dan kecantikan 4 in 1 + milk booster tau , wow sangat ♥ ♥ 
Susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA® Pregolact™ ni merangkumi 4 aspek penting iaitu :

๐Ÿ‘‰ CANTIK - membantu menghalus , melicin dan mencantikkan kulit ibu dan bayi
๐Ÿ‘‰ SIHAT - membantu memberi kesihatan yg baik dan merawat stress
๐Ÿ‘‰ BERTENAGA - membantu memberi tenaga express untuk ibu² yg sering keletihan
๐Ÿ‘‰ BIJAK - EPA dan DHA membantu meningkatkan perkembangan otak bayi

Susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA® Pregolact™ ni terdapat dalam 2 perisa , vanilla bliss n chocolate . Aku pilih perisa coklat . Sedap sangat :)

MOMMA® Pregolact™ adalah susu untuk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) berasaskan susu kambing berkualiti tinggi dan mengandungi 12 bahan semulajadi iaitu Zaitun , Kismis , Omega 3 , Delima , Buah Tin , Habatus Sauda , Susu Kambing , Kurma , Madu , Safron , Inulin (prebiotic) Coklat serta Vanilla . Yg penting HALAL dan LULUS KKM tau



Nampak tu ? Sugar free , pure milk , no creamer and low fat . Sebab itulah susu ni sangat sesuai dijadikan pilihan no.1 susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster)

Khasiat Susu MOMMA® Pregolact™ buat Ibu Mengandung dan Menyusu (Milk Booster)
๐Ÿ‘‰ Menaikkan HB
๐Ÿ‘‰ Kurang alahan (morning sickness)
๐Ÿ‘‰ Menghilangkan rasa letih, lesu dan penat
๐Ÿ‘‰ Anak cerdas dan bijak
๐Ÿ‘‰ Meningkatkan perkembangan otak
๐Ÿ‘‰ Mengelakkan sakit pinggang dan kejang kaki
๐Ÿ‘‰ Merawat stress
๐Ÿ‘‰ Merawat masalah kulit kepala gatal atau rambut gugur
๐Ÿ‘‰ Meningkatkan imunisasi badan
๐Ÿ‘‰ Kulit ibu dan bayi, cantik dan halus
๐Ÿ‘‰ Penggalak susu ibu (milk booster)
๐Ÿ‘‰ Mengurangkan masalah kulit kering atau eczema
๐Ÿ‘‰ Mengurangkan risiko demam kuning
๐Ÿ‘‰ Tenaga ekspres buat ibu yang sering kepenatan


Since aku tengah mengandung sekarang , so pengalaman sendiri amalkan susu khas utk ibu mengandung MOMMA® Pregolact™ ni memang membantu sangat dari segi membekalkan tenaga . Selalunya memang letih lesu je tau lepas balik kerja , ni lepas dah consume susu ni almost seminggu , macam bertenaga sikit nak buat kerja rumah lepas balik kerja :)

So aku memang dah plan nak terus jadikan susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA® Pregolact™ ni sebagai milk booster aku lepas beranak nanti sebab katanya susu ni dapat membantu meningkatkan dan memekatkan susu ibu , InsyaAllah 

Antara Testimoni² Berjaya MOMMA® Pregolact™, Susu Utk Ibu Mengandung Dan Menyusu (Milk Booster)






More testimonial boleh layari http://bit.ly/testimonialMOMMA

Untuk maklumat lanjut mengenai susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA® Pregolact™ ni , korang boleh layari facebook dan website MOMMA®:


Susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA® Pregolact™ ni juga boleh didapati di : 

MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962

Google Map / Waze: Momma Club

Thanks & Best Regards ,

April 10, 2017

Mesin Basuhku Dah Start Merajuk

Assalamualaikum readers

Kitorg laki bini ni jenis nak beli sesuatu memang kene menabung dulu . Menabung tu mean husband iols terpaksalah kerja kuat sikit bulan tu kumpul ot n keluar kerja site

Memang sebolehnya kitorg tak kan usik duit belanja bulanan kitorg sebab takut kang tak sempat nak ujung bulan dah lari budget , hikhik~

Dah berbulan sebenarnya kitorg plan nak pasang aircond kat hall kitorg . Wiring dah buat haritu , tinggal nak beli aircond n hired org nak pasang je

Masalahnya , menabung punya menabung , sudahnya sikit² duit tu kene tarik utk sesuatu yg lebih urgent , huhu..!

Lebih mencabar sekarang ni mesin basuh aku pulak dok buat perangai :'(


Beli masa memula kawen dulu , tahun 2012 . Dah 2 kali repair sepanjang guna . Ni dah masuk kali ketiga dah rosak . Nampaknya macam dah kene say goodbye terus je ni

Yg geramnya , kalau nak rosak tu rosak terus je lah kan . Ni tak , masih bole guna lagi sampai harini . Cuma time spin tu bunyi n bergegar dah macam nak gempa bumi . Padehal spin tu baju tak kering mane pon , ade jugaq air dok tik tik tik sikit , pffttt..!

Btw , kitorg sidai baju dalam rumah , ade ruangan tempat cahaya matahari masuk , tapi bukan direct lah , guna yg zink jernih tu . Ehhh , macam mana ntah nak explainnya , lantak lah ye asalkan nak bagitau yg menjadi masalah jugaqlah kalau kain tu masih ade tik tik tik airnya , haha..!

Serba salah dibuatnya nak beli mesin basuh baru *sobs sobs*

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy