May 5, 2017

Less Than 60 Days To PUSHHH , InsyaAllah ~

Assalamualaikum readers ♥ 


Less than 60 days to go . Nervous , tak sabar , semua perasaan pon dah ade sekarang , huhu..!

Syukur Alhamdulillah , masa 28 weeks hari tu , aku ade pergi buat 4D scan . Doctor bagitau yg uri dah kat atas [refer SINI kes uri tu] . Kedudukan baby ok , air ketuban pon ok , Alhamdulillah ~

Dapat skodeng gender baby , tapi mukanya dapat tengok separuh je sebab dia malu² , dia tutup sebelah muka pakai tangan , hehe..!

Rabu lepas appointment checkup 31 weeks kat KK . Berat naik lagi 2 kilo . So total dah jadi +14kg sepanjang 8 bulan pregnant ni , hambek kau ! Kahkah ~

Masa checkup tu jugaq kene cucuk kancing gigi . Allah , punyalah lenguh bahu ni jangan dikenang , sakit pulak tu *sobs sobs*

Doakan yg baik² for my pregnancy ni n deliver nanti ok . TQ korang 

Thanks & Best Regards ,

May 3, 2017

MOMMA® Pregolact™| Susu Pilihan Ibu Mengandung Dan Menyusu (Milk Booster)

Assalamualaikum readers

Alhamdulillah , baru² ni aku diperkenalkan dgn susu MOMMA® Pregolact™ iaitu susu bernutrisi utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster)


Yg menariknya pasal susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA Pregolact ni , ianya bertindak sebagai susu kesihatan dan kecantikan 4 in 1 + milk booster tau , wow sangat ♥ ♥ 
Susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) ni merangkumi 4 aspek penting iaitu :

๐Ÿ‘‰ CANTIK - membantu menghalus , melicin dan mencantikkan kulit ibu dan bayi
๐Ÿ‘‰ SIHAT - membantu memberi kesihatan yg baik dan merawat stress
๐Ÿ‘‰ BERTENAGA - membantu memberi tenaga express untuk ibu² yg sering keletihan
๐Ÿ‘‰ BIJAK - EPA dan DHA membantu meningkatkan perkembangan otak bayi

Susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA Pregolact ni boleh didapati dalam 2 perisa iaitu vanilla bliss n chocolate . Aku pilih perisa coklat . Sedap sangat :)

MOMMA Pregolact adalah susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) berasaskan susu kambing berkualiti tinggi dan mengandungi 12 bahan semulajadi yg sangat terkenal sebagai milk booster iaitu Zaitun , Kismis , Omega 3 , Delima , Buah Tin , Habatus Sauda , Susu Kambing , Kurma , Madu , Safron , Inulin (prebiotic) Coklat serta Vanilla . Yg penting HALAL dan LULUS KKM tau



Nampak tu ? Sugar free , pure milk , no creamer and low fat . Sebab itulah susu ni sangat sesuai dijadikan pilihan no.1 susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster)

Khasiat Susu MOMMA Pregolact buat Ibu Mengandung dan Menyusu (Milk Booster)
๐Ÿ‘‰ Menaikkan HB
๐Ÿ‘‰ Kurang alahan (morning sickness)
๐Ÿ‘‰ Menghilangkan rasa letih, lesu dan penat
๐Ÿ‘‰ Anak cerdas dan bijak
๐Ÿ‘‰ Meningkatkan perkembangan otak
๐Ÿ‘‰ Mengelakkan sakit pinggang dan kejang kaki
๐Ÿ‘‰ Merawat stress
๐Ÿ‘‰ Merawat masalah kulit kepala gatal atau rambut gugur
๐Ÿ‘‰ Meningkatkan imunisasi badan
๐Ÿ‘‰ Kulit ibu dan bayi, cantik dan halus
๐Ÿ‘‰ Penggalak susu ibu (milk booster)
๐Ÿ‘‰ Mengurangkan masalah kulit kering atau eczema
๐Ÿ‘‰ Mengurangkan risiko demam kuning
๐Ÿ‘‰ Tenaga ekspres buat ibu yang sering kepenatan


Since aku tengah mengandung sekarang , so pengalaman sendiri amalkan susu khas utk ibu mengandung MOMMA Pregolact ni memang membantu sangat dari segi membekalkan tenaga . Selalunya memang letih lesu je tau lepas balik kerja , ni lepas dah consume susu ni almost seminggu , macam bertenaga sikit nak buat kerja rumah lepas balik kerja :)

So aku memang dah plan nak terus jadikan susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster)  MOMMA Pregolact ni sebagai milk booster aku lepas beranak nanti sebab katanya susu ni dapat membantu meningkatkan dan memekatkan susu ibu , InsyaAllah 

Antara Testimoni² Berjaya MOMMA® Pregolact™, Susu Utk Ibu Mengandung Dan Menyusu (Milk Booster)






More testimonial mengenai susu bernutrisi utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) ni boleh layari http://bit.ly/testimonialMOMMA

Untuk maklumat lanjut mengenai susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) MOMMA Pregolact ni , korang boleh layari facebook dan website MOMMA®:


Susu utk ibu mengandung dan menyusu (milk booster) ni juga boleh didapati di : 

MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962

Google Map / Waze: Momma Club

Thanks & Best Regards ,

April 26, 2017

Rentetan Kisah Mesin Basuhku

Assalamualaikum readers

Haritu aku ade cerita pasal mesin basuh aku merajuk kan ? {Refer SINI}

So , jumaat lepas mesin tu memang betul² menguji kesabaran kitorg . Langsung taknak spin . Terpaksa perah kain manual :'(

Itu takpe lagi , yg lebih geramnya , kesan sabun kat kain² semua tu pon still ade lagi tau , pffttt..!

Makanya , petang tu jugaq kitorg pergi survey² mesin baru . Hari sabtu pon sambung survey lagi . Ade lah total dekat 7-8 kedai kitorg pergi survey , haha..!

Kalau ikut budget , cadangnya nak ambik mesin basuh jenama sharp , 11kg . Harga dalam RM12++

Tapi tu lah , dah namanya rezeki kot . Kitorg sajelah masuk COURTS , husband siap cakap "jom try masuk sini pulak , ni last kedai , saje nak tengok² je"

Rupanya bukan saje² nak tengok , rezeki kitorg memang dah tertulis kat situ , hikhik~


Samsung model baru , 16kg . Warranty motor 11 tahun . Harga offer RM16++ drpd RM26++ . Dapat less RM1000 sebab display punya , bezanya cuma tak dapat kotak je , lain semua memang tip-top , takde calar , takde kemek Thumb Up (y) Like Facebook Emoticon

Dapat lagi less 10% dengan steam iron free . So total around RM15++ . Alhamdulillah , syukur sangat . Tak pernah bayang pon dapat pakai mesin basuh 16kg tau , haha..!

Actually mesin basuh lama kitorg tu pon jenama samsung gaq . Warranty motor 5 tahun . Habis je 5 tahun memang kiok terus :'(

Beza samsung model baru dgn lama adalah warranty motor . Yg model lama memang 5 tahun je , yg model baru 11 tahun tak kisah berape kg pon


Pastu model baru dia add on sink ni . Kalau nak memberus kain contohnya macam kat area collar ke , lengan baju ke , haaa berus je kat sink ni , siap ade button water jet Thumb Up (y) Like Facebook Emoticon


Now nak basuh segala toto tu pon dah tak payah pergi dobi lah gamaknya , hikhik~

Alhamdulillah , rezeki mak buyong kot ni :)

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy