April 10, 2017

Mesin Basuhku Dah Start Merajuk

Assalamualaikum readers

Kitorg laki bini ni jenis nak beli sesuatu memang kene menabung dulu . Menabung tu mean husband iols terpaksalah kerja kuat sikit bulan tu kumpul ot n keluar kerja site

Memang sebolehnya kitorg tak kan usik duit belanja bulanan kitorg sebab takut kang tak sempat nak ujung bulan dah lari budget , hikhik~

Dah berbulan sebenarnya kitorg plan nak pasang aircond kat hall kitorg . Wiring dah buat haritu , tinggal nak beli aircond n hired org nak pasang je

Masalahnya , menabung punya menabung , sudahnya sikit² duit tu kene tarik utk sesuatu yg lebih urgent , huhu..!

Lebih mencabar sekarang ni mesin basuh aku pulak dok buat perangai :'(


Beli masa memula kawen dulu , tahun 2012 . Dah 2 kali repair sepanjang guna . Ni dah masuk kali ketiga dah rosak . Nampaknya macam dah kene say goodbye terus je ni

Yg geramnya , kalau nak rosak tu rosak terus je lah kan . Ni tak , masih bole guna lagi sampai harini . Cuma time spin tu bunyi n bergegar dah macam nak gempa bumi . Padehal spin tu baju tak kering mane pon , ade jugaq air dok tik tik tik sikit , pffttt..!

Btw , kitorg sidai baju dalam rumah , ade ruangan tempat cahaya matahari masuk , tapi bukan direct lah , guna yg zink jernih tu . Ehhh , macam mana ntah nak explainnya , lantak lah ye asalkan nak bagitau yg menjadi masalah jugaqlah kalau kain tu masih ade tik tik tik airnya , haha..!

Serba salah dibuatnya nak beli mesin basuh baru *sobs sobs*

Thanks & Best Regards ,

11 Criticism:

Seorang Syed said...

Hmmmmm mesin basuh tu keperluan jugak kan kak. nak tak nak terpaksa juga lah beli baru sebab dah tunjuk tanda-tanda merajuk dah tu.

Normi Nieza said...

bertabahlah..huhu

norhidana miswan said...

dia nk bgtau dh penat dh tu.... heheheh

CikNaa said...

mesin basuh ni kira jantung jugak dalam rumah..lagi kalau anak ramai..oi penting penting..takpe la yien, kalau dah kata terpaksa beli dulu mesin baru. nanti mana tau ada rezeki lain untuk aircond..kan.. moga dipermudahkan!

Bonda Zahra said...

as,salam sy balas singgahan & follow ya. Nampaknya kena beli mesin basuh baru lah ya

Adam said...

Last-last beli ke mesin basuh yg baru?

HanNis SaNia said...

sama la kene menabung jgk sebab rasa mcm bersalah pulak amik duit belanja bulanan. hihi.

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

selalunya bhagian spin la yang selalu buat hal ..tapi kalau takde mesin basuh ni boleh sakit pinggang mahu seharian cuci baju guna tangan dalam bilik air tu

alia farhan Said said...

Sabar lah...biasa kalau mcm tu takut terlekat coin ka apa ka..
Tpi kalau tak ok gal selalu meragam better beli baru..kalau taknak beli pun ssh gak sbb mesin basuh tu dah jatuh kategori keperluan dah kan😅

Hernee Nazir said...

aduhaiii..kalau lama mogok..blh jadi gunung baju..tu yg lemah tu ek..

Nora Karim said...

Mesin basuh kalau rosak memamg masalah. Huhuhu

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy