February 27, 2012

Tak Suke Join Giveaway Contest

semenjak dua menjak ni kan ... aku tengok kat chatbox blog aku ni bole kata hari² jugaqlah ade je org dok invite aku join giveaway contest dorang

#pic source

sorry to say ... but yes! aku mmg tak berape b'kenan nak join contest² bagai ni ... sebabnyer?
 ade perkataan WAJIB follow blog n LIKE FB
for me ... itu dah kire mcm paksa² pulak ... so, drpd aku rase mcm DIPAKSA ... baik aku kasi chance org lain join contest tu kan? hihihi~~
hadiah adalah topup
 memandangkan aku ni pengguna postpaid ... maka, baik aku kasi chance org lain join contest tu kan? hihihi~~
 pemenang dikira b'dasarkan jumlah LIKE terbanyak kat FB
haaa ... ni pon satu hal jugaq ni ... aku ni manelah ade kawan ribu-riban kat fb tu ... celah mane pulaklah aku nak kumpulkan LIKE terbanyak tu? ... makanyer, haruslah kasi chance org lain saje join contest tu, hihihi~~

so far 3 sebab ni je lah aku tak join contest² bagai ni ... ehh! tapi jgn sentap pulak ... kalau contest tu best, takde syarat bukan², sure² laju je aku join, hahaha!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

February 24, 2012

Eeiii Buruknyer Tangan!

tangan sape lah yg burok comot² tu kan? ehem! ehem! hihihi~~

geramnyer dgn printer kat opis aku ni hah ...
printer ni bos aku pegi pasang external ink ... ala, yg jenis ink kat luar tu ... makanyer mmg manjang buat perangai je lah printer ni sampai comot² tangan aku dah, uwaaa~~

ni pulak printer kesayangan ... tapi malangnyer hitam puteh sajork, takde kaler, huh!

nak suruh bos beli printer kaler yg baru pulak lah lepas ni, lalalala~~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

February 22, 2012

Remove Facebook Timeline!

kembali bersiaran selepas 4 ari tak update blog, hikhik~~

ok! arini nak share sikit mcm mane nak remove facebook timeline ... ape? dah tau dah? heyyy, kisah pulak aku? hahaha!

1st ... click SINI 
2nd ... pilih browser yg uols guna
3rd ... install
4th ... restart browser
5th ... done n enjoy ur old FB interface~~


ok! d'ingatkan kat sini ... kalau arini uols dah install FACEBOOK TIMELINE REMOVER kat laptop A ... esok uols bukak facebook pakai laptop B pulak ... uols still akan nampak facebook timeline tu ye! hahaha~

maknenyer kat sini ... sape yg install saje yg akan nampak old facebook interface ni ye! sape yg takde install, still akan nampak facebook timeline tu ... kire install ni utk kepentingan n kesenangan kite je lah ... tanak semak² otak tgk facebook timeline tu =b

kalau dah dpt old facebook interface ni ... tetibe pulak rase nak tukar balik ke facebook timeline tu, sebab ade jugaq org yg suke facebook timeline ni kan? makanyer silalah delete application yg dah install tadi tu ye, sekian!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

February 18, 2012

Fobia Yg Paling Teruk

aku ni kan ... semenjak form 3 sampai lah sekarang ... aku ade satu fobia yg paling teruk ... fobia dgn injection :'(

#source
sebab ape aku kata fobia? sebabnyer ... setiap kali aku kene inject ... setiap kali tu jugaqlah aku WAJIB pengsan ... ok! mcm lawak nau bunyinyer kan? but yes, tis is the real me! *sobs sobs*
1st time
mase sekolah menengah ... time ni doctor dtg sekolah nak cucuk kancing gigi rasenyer ... lepas je turn aku kene cucuk, bestfren aku cakap aku dah t'lentok kepala kat bahu dia time berdiri ... rupenyer aku dah selamat pengsan time tu, haha!
2nd time
mase nak daftar masuk poli ... dlm form tu dorang nak tau jenis darah kite ... so mase aku pegi cek darah dgn parents aku ... lepas je kene cucuk, seminit dua lepas tu my dad cakap muka aku pucat gile pastu terus pengsan
3rd time
mase nak operate buang gigi bongsu ... ok! ni tak pengsan sebenarnyer, just pitam ... naseb baiklah doctor tu cepat detect aku dah pitam ... pon salah aku jugaq sebenarnyer ... tak makan dulu sebelum pegi sane, huhu!
4th time
malangnyer ni terjadi semalam ... mase aku nak pegi buat hiv test ... pegi dgn ichek tunang n my mom ... dah makan pagi semua siap² ... bile sampai je hospital tu, aku dah mula cuak

baru je bape saat nurse tu masuk jarum ... aku dah start gelap mata ... nurse tu tanya "sakit ke dik" ... aku cakap "tak! tapi sy selalu akan pengsan lepas kene cucuk" ... tup² aku tak sedar pape dah ... sedar² je nurse tu dok panggil aku "adek...adek" ... it happened so fast, even i also cant remember it :'(

n the most embarrassing moment is ... lepas sedar tu bole pulak aku muntah, yurks!

then kene pulak sesi counseling dgn nurse tu ... mcm² dia nasihat suruh kuatkan mental ... dia suruh dtg balik buat hiv test tu lepas aku dah sedia mental semua ... damn! aku ingat dah settle time tu jugaq, uwaaa~~

lepas aku balik je rumah ... terus aku fikir ape yg nurse tu cakap ... salah satunyer "kalau aku cakap aku akan pengsan, maka pengsanlah aku ... tapi kalau aku cakap i can do it, mean i really can do it"

maka, lepas semayang jumaat ... inchek tunang temankan aku lagi sekali pegi hospital tu ... dgn semangat n mental yg sikit kuat ... alhamdulillah~ bole pulak aku kene inject TANPA pengsan or pitam ... tengs to tat nurse sebab kasi aku kata² semangat ... insyaAllah lepas ni aku akan buang fobia aku ni selama²nya :)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

February 16, 2012

Boikot Kucai

mase aku pergi KURSUS PRA-PERKAHWINAN aritu kan ... ustaz tu ade bagitau betapa pentingnyer kite kene pilih makanan yg bersih n halal utk hati kite ni

makanyer dia t'bukak pulak cerita pasal char kuey teow, hihihi~
#source
sape suke makan char kuey teow? as for me ... aku mmg tak makan char kuey teow ni sebab aku tak suke bau kuey teow tu, huhu~

ok! back to the topic ... ustaz ni cerita lah, kalau kite perhatikan bebetul ... kebanyakkan gerai char kuey teow tepi² jalan ni mmg tak suke basuh dulu sayo kucai sebelum dorang campak² dlm kuali kan?

ade org cakap ... mase kite tanam kucai, kalau nak dia tumbuh elok, gemok² ... kene guna air kencing manusia ... mean kene kencing kat pokok kucai tu ... betul ke tak, wallahualam ... tapi dah ko tau camtu, nak ke makan lagi sayo kucai tu? hihihi~
gelissss ok!

haa! lagi satu ... ade jugaq pesen org yg tak suke basuh telor ayam ... tahu tak kalau telor ayam tu tak dibasuh bebetul, tahi ayam melekat kat telor tu? haaa~ bole bayang ape yg bakal t'jadi lepastu? hihihi~

actually bukanlah semua peniaga char kuey teow mcm tu kan ... gerai² lain pon mcm tu gaq kadang² ... tp tak semua lah, maybe ade jugaq peniaga yg jenis pembersih kan? so, be very careful bile makan kat luar ni ye!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

February 13, 2012

Kursus Pra-Perkahwinan

sabtu n ahad lepas kan ... aku n inchek fiancee pegi kursus kawen ... ape? itu pon aku nak kecoh? heyyy~ mesti la ... lupe ke ni blog sape? lalalala~~

mase pegi kursus kawen tu ... kebetulan jugaq kawan aku pon pegi sekali dgn tunang dia ... makanyer dapatlah aku teman nak nyembang (ehh!) ... kebetulan jugaq, tarikh kawen kawan aku tu seminggu je sebelum aku ... n paling kebetulan, kawan aku ni lah wedding planner aku sebenarnyer, aku amek pakej kat butik dia, hahaha!


ni lah bukunyer ... every module lain² ustaz yg kasi ceramah ... kene ustaz yg best, mmg manjang asyik gelak je sampaikan part censored pon dah t'tunduk² kitorang malu ... tapi kene ustaz yg boring, naik ngantok aku dok dlm tu, huhu!

tapi yg penting ...


yeay! dah bole kawen, hihihi~
nota kaki : kursus kawen dah settled ... now kene buat HIV test pulak ... hadoiii! aku ni dah lah fobia jarum, uwaaa~~
~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

February 9, 2012

Relax Sgt Ke?

semenjak 2 menjak ni kan ... rajin pulak aku n family aku dpt soalan mcm ni ...
dah buat ke persiapan kawen? tgk mcm relax je korang ni
 tetibe mcm confuse pulak aku ... ape ke yg nak kene buat lagi? hahaha~
 
source
kursus kawen nak pegi weekend ni ... borang nikah dah amek ... hiv test next month ... baju nikah n kawen belah laki pompuan sume dah settle, tinggal nak fitting je bulan 5 ni ... pelamin dah booked design ... dewan dah booked ... katering dah booked ... mekap dah ... photographer n kad kawen pon dah booking ... tinggal nak bincang je sikit² pape yg patot

mcm bende kecik² tu tak kesah sgt ... sambil menyambil pon insyaAllah bole siap ... bilik pengantin pon aku buat mcm time tunang dulu je, senang koje, hihihi~
 
kalau nak pening pon lepas ni maybe bab goodies lah ... tapi nnt je lah pikir, masih awal lagi kot =b

amaran : lepas ni blog ni mesti asyik dok pot pet pot pet pasal wedding je, naseb lah ye!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy