January 31, 2012

Gudbye Jan, Welkam Feb~

arini last day dlm bulan jan ... esok dah masuk bulan feb pulak ... huish! kemain cepat pulak aku rase sekarang

source
as a bride-to-be ... sgt nevez tahu? *sobs sobs*

mane taknyer ... persiapan satu ape tak buat lagi ... usah nak kata persiapan lah, kursus kawen pon next week baru nak pegi, haha!

tapi kan ... semenjak kebelakangan ni mcm stress pulak memikirkan duit ... ape² problem pon yg datang sekarang, sumenyer ade kaitan dgn duit, uwaaa~~

itu baru plan nak buat wedding yg simple² , ikot kemampuan n buat yg mane perlu je ... ce kalau plan nak yg grand²? mmg pitam lah jawabnyer, huhu!

semoga Allah sentiasa tabahkan hati kami utk tempuh dugaan² mcm ni, amin~~
~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

January 30, 2012

Menu Tab Baru

ehh! menu tab ke namenyer tu?

actually yg ABOUT PINK VELVET n HOW TO CONTACT ME tu mmg dah ade ... aku just edit² sikit je ... tapi yg barunyer yg MY LOVE STORY tu, hikhik!

aku bukan ape ... karang aku tak letak mcm tu, org kate aku perasan single pulak kan ... makanyer aku sudah tepek kat situ ye! ... tapi lepas ni sure org akan ckp yg aku over pulak sbb nak tayang² kisah cinta aku, nak muntah la ape la

tapi ... kesah pulak aku! blog aku ... suke aku lah kan? lalalala~~

okbai! nak sambung buat keje :(

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

January 27, 2012

Jamuan CNY Di Sitiawan


confirm ramai yg dah tau pasal event ni kan? mane tak nyer, celcom/maxis/digi pon siap kemain text customer dorang invitation pasal event ni kan? hihihi~

memandangkan aku ni dok sitiawan ... padang astaka tu pulak mmg jalan kaki pon dah sampai kalau dari rumah aku ... port jogging jugaq tu

makanyer, i wonder ...
  • nape nak buat kat sitiawan pulak? nape tak buat kat ipoh je?
  • kat mane org nak parking? hari biasa pon parking dah sesak kat kawasan tu
  • 50,000 peope are expected to attend? confirm jem teruk esok, uwaaa~~

org² kat sini dah melalak dah dorang dok test sound gile² kat padang tu ... siap ade yg nak beli "NO PARKING" letak kat depan rumah dorang esok, hahaha!

n for me ... walaupon jalan kaki pon dah sampai padang tu ... but i would rather watch it on tv than go there, sekian!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

January 25, 2012

Gemok Balik !!!

 hello readers~~
how was ur holidays?

for me ...
it was holiday yg mengemokkan *damn*

3 minggu aku start diet n exercise, turun lah jugaq dlm 3kg ... tapi minggu lepas pegi holiday, hoiii! mcm dah takde makna pulak usaha aku 3 minggu sebelum tu ... berat dah naik balik, uwaaa~~

arini mmg kene start balik diet n exercise tu *sobs sobs*

 

 owh! btw ... aku pegi holiday kat melaka last week ... ehh! actually bukan holiday sgt pon sebenarnyer ... pegi melawat adek aku je ... penah cite kat ENTRY LEPAS 

tapi malangnyer kalau pegi melaka time cuti² gini ... mmg sesak ya hamat ... parking pon kemain azab nak dpt ... makanyer merayap² naik kereta, pastu makan tido sajork lah jawabnyer ... no wonder lah dah gemok balik kan? cisss!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

January 19, 2012

Pestime Tgk Wayang 3D

semalam adalah pestime aku pegi tgk movie 3D kat wayang ... ye! bunyi mcm sungguh ketinggalan zaman bukan? tapi ... kesah pulak aku? *mata ke atas, tangan di bahu* 

pegi tgk movie ni smlm ...
-underworld awakening-

review aku pasal movie ni ... nak kata best pon tak, nak kata tak best pon tak ... just bole lah nak tgk =b

jalan cite mcm b'belit sikit ... ending tak best sebab maybe ade sambungan nnt ... tapi part kate ni lawan² mmg superb ... suke sgt! dah la body cantik gile *ehh!*

ni trailer cite ni ...


pasni plan nak pegi tgk movie ni pulak ... 3D jugaq ... sebab dlm iklan smlm nice sgt :)
-journey 2 : the mysterious island-

ehh! tapi kan ... tgk movie 3D ni mcm sakit kepala kan? ke aku sorang je ye? *sobs sobs*

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

January 17, 2012

Kereta Rongak!

arini kan ... aku datang keje bawak kereta rongak

what? kereta rongak? kejadah lah pulak rupe kereta rongak ni kan? hihihi~

haa! ni hah rupe dia ...

bole bayang kat mane rongaknyer?



kasi close-up sikit
kat bawah stereng oke!
ni hah! cover bawah stereng tu yg dah tercabot *sobs sobs*

actually aku pon taktau camne bole t'cabot cover tu *eh! ke aku yg ganas sgt ntah* ... tapi yg pasti, arini aku drive without signal or wiper ... sebabnyer? dua² taknak function lagidah, mmg azab oke! ko buat mcm mane pon, dia taknak jugaq, uwaaa~~

video

sempat jugaq aku amek video time kat traffic light tadi, hikhik~

haa! bole bayangkan sekarang camne signal n wiper tu dah takde function?
kalau tak boleh ... sila abaikan saje, sekian!

petang ni WAJIB pegi repair!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

January 15, 2012

Baik B'sebab Or Tanpa Sebab?

dlm dunia ni kan ... ade 2 jenis org yg baik ...
1st : baik tanpa sebab
2nd : baik b'sebab

kalau baik yg 1st tu mmg alhamdulillah lah kan ... maksudnyer org tu mmg semulajadi baik tanpe harapkan pape balasan

tp masalahnyer ... dunia sekarang ni lagi ramai pulak baik jenis yg 2nd tu ... baik b'sebab! n one of them is me ... ye aku! anda tak silap baca statement tu *sigh*

nape aku cakap camtu?

sebabnyer dlm dunia pekerjaan aku sekarang ... aku mmg t'paksa jadi baik jenis yg 2nd ni ... baik b'sebab! owh n give a fake smile to people i really don't like

contohnya ...

hakikat : aku sgt tak suke dgn sorang mamat supplier ni ... walaupon tau status aku ni as someone fiancee ... tapi dia tetap OVER dgn aku ... konon kawan-lah-sgt
the worst part : aku t'paksa BAIK dgn dia n give a fake smile sebab dia ni supplier company kitorang n always kasi harga murah ... siap bole b'hutang =b

hakikat : aku sgt tak suke dgn sorang contractor ni sebab dulu dia penah buruk²kan nama aku kat belakang aku ... tp depan aku kemain, "pijak semut pon tak mati"
the worst part : aku t'paksa BAIK dgn dia n give a fake smile sebab dia ni kawan baik bos aku ... kalau bos aku outstation, dia yg akan tolong aku buat sebutharga

haaa begitu! baik dgn someone utk kebaikan kite saje

sape penah buat camni jugaq? i guess student mesti ramai yg buat camni kan? pantang lecturer suruh buat group assignment ... confirm kite nak menyendeng kat yg lagi pandai dari kite kan? padehal t'sgtlah meluat dgn perangai dia, hahaha!

mcm keji sebenarnyer perangai camni ... tapi ... tis is life ... so, we just have to follow with the flow kan? huhu!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy