December 30, 2011

Mari Merungut!

yahoo~ arini dah hari last kursus ... tinggal nak jawab exam je japgi n amek sijil :)

kemain azab dah rasenyer kursus ni ... bukan sebab azab ape pon actually, azab sebab kene berulang tiap² hari dari manjung-ipoh-manjung je ... mmg pitam gaq lah, huhu!

esok pulak ade family day opiz aku buat dekat pangkor ... yeay~ mari b'holiday :)

p/s : minggu ni mmg langsung tak dpt nak bw :(

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

December 27, 2011

Kursus Terakhir 2011

minggu ni adalah minggu attending kursus ... bangun seawal 5.50am ... siap² n terus gerak pegi ipoh, one n half hour journey ... kursus start pukul 9am n habis pukul 5am ... then balik manjung pulak, another one n half year ... haish! penat tahu? *sobs sobs*

but ok lah ... kursus ni best jugaq sebenarnyer :)


sape penah pegi kursus ni?

tapi satu je yg tak best pasal kursus ni ... ade kertas kerja a.k.a "homework" setiap hari ...


tak cukup dgn "homework" ... last day nnt ade exam pulak, fuhhh~ ... teringat pulak zaman study dulu ... owh! i really miss tat moments *sobs sobs*

p/s : minggu ni maybe tak menyempat nak blogwalking bagai ... sorry guys :(

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 26, 2011

Musim Back To School

nowdays pegi supermarket je confirm penuh dgn barang² "back to school"


teringat pulak zaman sekolah dulu ... time mcm ni lah yg paling best ... dpt baju baru, kasut baru, beg baru, pencil case baru, semuanyer baru lah senang cite =b

lepas dah dpt semua baru ... kemain semangat nak pegi sekolah ... siap berazam tahun ni nak belajar bebetul ... nak study jam sekian² pon dah siap plan bagai

tapi malangnya ... azam tu tahan seminggu je lah ... lepas dpt je buku teks, dah start belajar, terus mcm ...

"ehh! aku ade azam ke? tak penah tau pon?"

kesudahannyer ... selagi tak periksa akhir tahun, selagi tu lah takdenyer nak study ... itupon b'syukur sgt KALAU study, hahaha!

lawok pulak tgk gambo ni ... ehh! sape ni? sape ni? lalalala~~

kepada adek² sekalian ... sila jgn ikot perangai kakak ni ye! belajar bebetul, zaman sekarang ni, setakat diploma, sila jgn berangan nak gaji sedap² ye!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 24, 2011

Entry Rojak Yg Tak B'motip

arini adalah hari yg sgt mengembirakan \(^_^)/

sebab?

bos kasi year end bonus \(^_^)/ 
dan ... dan ... dan ... bos siap announce, next year ade kenaikkan gaji, ehem², hehehe!
****************************************************************************************************

 
owh! ni adalah adiah yg aku beli utk adek bongsu aku sempena result pmr dia 6A ... chanteq ke idak?
****************************************************************************************************

dan ini pulak adalah sandal baru aku sempena nak pegi holiday dgn opizmate aku next week ... tak koser nak pakai heels dah time pegi holiday, mmg seksa sgt ... mcm ni gaq yg selesa ... kemain kan? haha~

sekian saje entry rojak tak b'motip ni pada mlm minggu =b

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 22, 2011

Melaka Trip (Last Day)

sambungan drpd entry melaka trip DAY 1 n DAY 2

last day kat melaka ni barulah kitorg b'kesempatan pegi merayap² dekat melaka town ... itupon kejap je sbb musim hujan kan? tapi takpe, next year insyaAllah ke melaka lagi lah kami since adek aku dah dok sana, hehe!

teringin nau nak naik menara taming sari ... tapi mahal kemain ... satu kepala RM38 ... makanyer, mimpi sajork lah kau disitu ye! beca pon kitorg tak naik sebab sejam RM40 ... kalah duit minyak kereta, huh!

maka dgn ini tamatlah sudah entry melaka trip, yeay~~

next vacation -> 31st dec 2011 until 2nd jan 2012 -> pangkor with opismate :)


~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 21, 2011

Melaka Trip (Day 2)

sambungan drpd MELAKA TRIP (DAY 1)

kemain cepat je aku nak abehkan entry melaka trip ni, hik3~~

actually aku maleh nak cite pasal hari kedua kitorg kat melaka ni sbb kitorg busy hantar adek aku masuk poli je hari tu ... kang ade part nangez² pulak, jenuh aku nak abehkan entry ni, haha! 

tapi overall, hari kedua ni mmg penat gilos lah sbb mengangkut brg² adek aku yg kemain byk ... dah la brg byk, berat, jauh, kene pulak angkut brg tu naik bukit, naik pulak tingkat satu lagi ... bole bayang? mmg pitam ok tat day ... abeh sakit² badan :(

yg tudung biru ni lah yg masuk poli merlimau ... pic ni mase kitorg pegi breakfast sblm hantar dia tat day ... sedey pulak tgk pic ni, huhu! *over*

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

Melaka Trip (Day 1)

last saturday aku pegi melaka dgn my family ... first time dpt jejak kaki kat melaka ... ehh! mase kecik² penah jugaq pegi melaka, tapi mcm tak ingat sudah, hehe!

actually nak kata kitorg ni pegi melaka sbb holiday, mcm tak sebenarnyer ... sbb main reason kitorg pegi melaka ni sbb nak hantar adek aku masuk politeknik merlimau, dia dpt course hotel n catering (sedih sbb dia dpt jauh nau *sobs sobs*)

almost 5 jam jugaq lah from perak to melaka ... mmg penat! dah lah sangkut dlm jem, uwaaa~~ tak suke!

kat melaka tu kitorg sewa homestay ... RM150 per day ... not bad lah rumahnyer ... dlm kawasan taman ... tuan rumah pon friendly sgt :)

bilik 1st with toilet

bilik 2nd

tv

ruang tamu ... kitorg sume pakat² tido kat ruang tamu je, luas :)

meja makan

dapo lengkap dgn dapo gas, cerek elektrik, kuali, pinggan mangkuk n etc.

toilet ... ni je tak b'kenan sikit sbb takde flush ... kene gune manual flush, dem!

bathroom

porch kereta

actually ade 3 bilik rumah ni ... tapi aku lupe pulak nak snap pic satu lagi bilik tu, hehe!

d'sbbkan sampai melaka pon dah lewat petang ... makanyer mlm tu jenjalan area situ jap, then terus terbongkang tido, hik3~~

done day 1 at melaka :)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 16, 2011

2011 & Holiday

sempena dgn 2011 ni ...


hehehe~
tengs uols sebab sudi follow blog yg tak seberape ni \(^_^)/

owh btw! i wont be blogging for atleast tis coming 4 days ... mau pegi holiday-lah-sgt kat ...


sape tau kat mane ni? sape tau? sape tau? hehehe!

c ya on wednesday, insyaAllah~~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 15, 2011

Review My Foundation & Compact Powder

memandangkan nuffnang aku tak abeh² dgn keyword tu ... makanyer terus rase nak buat review pasal foundation n compact powder yg aku pakai :)

foundation :
#pic source

rasenyer dah few years jugaq lah aku stick dgn foundation sendayu tinggi ni ... mmg sesuai sgt dgn kulit muka aku ... tak b'minyak, tak mengelapkan kulit, full coverage (tutup cela), tahan lama, n paling penting ade sunblock ... foundation  ni ade 2 pilihan kaler, soft n natural ... aku pakai yg soft :)

compact powder :
#pic source

kulit muke aku ni mmg payah nau nak ngam dgn mane² compact powder ... ade je yg tak kene ... tapi lepas try magic bb powder foundation ni, mmg rase tanak tukar yg lain lagi dah ... sblm ni aku pakai yg silky girl lightening pressed powder, yg body die kaler puteh tu ... ok jugaq ... tp magic bb ni lagi "MAGIC" rasenyer kat muke aku, hik3~~


1. picture sebelum
2. lepas dah letak sendayu tinggi foundation
3. lepas dah sapu magic bb powder foundation
4. picture selepas (with mascara, eyeliner n lipgloss)

camni lah gayanyer aku mekap everyday ... takde concealer, takde eyeshadow, takde bentukkan kening n takde bentukkan tulang hidung (sbb semua ni aku tak reti, cisss...!) ... blusher pon kalau rajen, aku pakai lah sikit :P

p/s : sila maafkan quality picture drpd camera henfon tu ye! pencahayaan pon ntah pape ... haish~ kisah pulak aku!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 14, 2011

Wordless Wednesday : Homemade Pizza =)


~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 12, 2011

Yahoo~ Esok "MERDEKA"

kenapa aku cakap esok "MERDEKA" ?

sebabnya esok sampai sabtu bos aku adalah takde ... pegi jenjalan makan angin kat luar negara ... makanyer "MERDEKA" lah aku selama seminggu di sini ... bole bukak pesbuk n blog suke² hati tanpa perlu usha line =b
#pic source

sabtu tu pulak ... aku cuti sampai selasa ... nak pegi luar negeri ... NEGERI je ye? hik3~~

ehhh! mcm best pulak schedule aku sampai hujung tahun ni ...

13 dis - 17 dis : bos on leave
17 dis - 20 dis : aku on leave
21 dis - 24 dis : keje mcm biasa (part ni tak best.....!)
25 dis - 26 dis : cuti christmas
27 dis - 30 dis : aku ade kursus kat ipoh (best sebab tak payah masuk opis)

 owh! sgt tak sabar mau melangkah ke 2012 *wink wink*

nota hati : 
 
 rindunyer dekat inchek fiancee ... seminggu tak jumpe ... mlm ni nak ajak pegi shopping lah ... ehhh!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 11, 2011

Kisah Seorang Suami

aku baru kawin n duduk dgn bini aku b'dua ... aku ni ada tabiat suke mkn telo rebus ... taktau la nape, sedap agaknye ... sejak aku kawin tabiat tu kurang sikit sbb bini aku masak sedap² tapi dah lame jugak la aku tak pekena telo rebus ni

so, citernya bulan lepas ... balik dari keje, kete aku rosak ... aku call bini aku n cakap aku balik lambat sbb kena menapak ... sbb lapar sangat, on the way tu, aku singgah kedai mkn ... ada telo rebus! apelagi ... aku mkn nasi dgn telo rebus lah n order lagi wat ratah ... sebelum balik aku bungkus pulak, buat mkn smbil b'jalan balik ... kenyang ya hamat! maklumla balas dendam sbb lama tak mkn

buka je pintu rumah, bini aku ckp "abg, ada 'surprise'" sambil sengih², dia tutup mata aku n ikat dgn kain hitam n pimpin aku ke meja makan ... aku pun duduk, dia siap pesan jgn try² nak buka ikatan ... aku nak pegi toilet sbb perut start buat hal, tapi malas nak spoilkan 'surprise' bini ... aku pun tahan je le dulu

tetiba fon bini aku bunyi, dia angkat n gi jauh dari meja ... aku agakla, sampai ke dapor dia pegi ... peluang ni, aku pun kentut sbb dah dari tadi aku tahan ... bau bole tahan sbb mkn byk telo ... ok, lagi sekali, aku pun angkat sebelah punggung dan lepas lagi satu das! PRUTT! bau mmg tak hingat, aku pun tak tahan ... lama pulak bini aku ni, aku tak sabar nak tau surprise dia ... aku rase nak kentut lagi ... aku bangun, tonggeng dan PROTT!! ... fuhh lega. bau mcm bangkai ... dekat 2,3minit baru bau hilang

pastu bini aku datang n mintak maaf sbb lambat ... dia pun jerit 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!' lupe pulak arini b'day aku ... dia suruh aku buka kain penutup mata, aku buka.. mulut aku terus melopong

ALAMAK!!! aku tengok merah padam muke bapak n mak mertua aku, adik² ipar aku, duduk keliling meja makan ... bos n jiran sebelah rumah aku pun ade? aku nak cover malu, aku tanya la bapak mertua aku, 'dah lama ke pak sampai?' slamber je bapak mertua aku jawab '"dah lama, sebelum kentut pertama lagi !!!"

hahaha~
(tis story is forwarded by my bbm fren)

December 9, 2011

Sketsa Jumaat Org Gomen!

aku ni kan ... asal hari jumaat je ... confirm ade rase sgtlah tak puas hati dgn certain² pejabat gomen yg deal dgn org public ni ... diulangi, PEJABAT GOMEN YG DEAL DGN ORG PUBLIC SAHAJA !!!

maksudnya kat sini pejabat gomen yg ade bukak kaunter utk org public lah ... CONTOHNYA :  majlis perbandaran, lhdn, cidb n bla bla bla ok?

setahu aku ... pejabat gomen jenis ni akan tutup pukul 12.15 pm n bukak balik pukul 2.45 pm kan? tapi malangnya, kalau ko sampai pejabat dorang ngam² pukul 12 pm pon kekadang dah tutup ok! pastu bukaknyer pulak pukul 3 pm ... itu baru bukak ye, blom aku ckp pasal die nak layan kite pukul berape lagi ... haish~ tekanan mak!


actually entry ni bukanlah utk kutuk gomen or jatuhkan gomen ... my dad n fiancee pon keje gomen gaq :) ... but if we look it in a positive side, yg pegi smyg jumaat tu lelaki, yg jaga kaunter tu pulak majoriti semuanya pompuan ... nape perlu nak tutup? diorang ni deal with org public ... cukup lah kalau tutup sejam je kan? huhu~

bole jugaq kalau bukak satu kaunter je ... atleast senang org public nak tanya pape ... ni tak, pukul 12 pm kite tepon nak tanya pape, dorang angkat, tapi cakap ...

"cik nak tanya pape, call balik pukul 3 japgi ye"

damn!

p/s : sape t'sentap dgn entry ni ... i'm really sorry ok!
sekadar meluahkan rase tak puas hati :)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 8, 2011

Pestime Pakai Tudung Express Awning

ye! arini aku adalah buang tebiat sebab pegi keje pakai tudung express awning walaupon sedar yg muka aku sgt tak sesuai pakai tudung mcm tu ... terus feeling mcm makcik² arini, damn!

ye! itu adalah aku ... sila jgn buat muke pelik!

actually arini aku adalah dlm mood yg sgt malas mau siap cantik² pegi keje ... shawl pulak takmo menjadi time aku kelam kabut tadi ... nak iron tudung bawal pulak mmg taklah kan (kata dlm mood malas kan =b) ... makanyer jumpe lah satu²nyer tudung express yg aku ade ni hah ... tapi kesah pulak aku kalau jadi makcik² utk sehari? haha~

penah jugaq try tudung syria ... pon tak berape sesuai, tapi takde lah semakcik mcm pakai tudung express awning, haha~


tapi camne pon ...

pashmina tetap menjadi pilihan

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

December 7, 2011

Facebook Timeline Lah Pulak!

nowdays bukan setakat twitter je ade timeline ... facebook pon nak bertimeline bagai jugaq ... haish! pentiru betul :/

lagi pentiru sbb ade org cakap yg facebook timeline ni mcm myspace ... ye ke?
(aku takde myspace, jadi aku taktau, hik3~~)


ok! serious menyampah dgn facebook timeline ni ... serabut sgt! pon mcm tak privacy sgt lah ... ntah hape motip die buat camni ntah, huh!

sape yg facebook die dah b'tukar mcm aku ni?

&

sape ade solution utk tak payah pakai facebook timeline ni?

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy