November 30, 2011

Wordless Wednesday : Yg Mana Satu ???


or


or ... both maybe ??? *wink wink*

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

November 28, 2011

Mee Paling Sedap Di SP

assalamualaikum uols~~

mcm lame pulak dah tak update blog ... makanyer permulaan entry haruslah tempek muke sendiri in case readers dah lupe sape tuan blog ni, haha!

actually weekend kali ni aku balik kampung belah my mom kat kedah ... itupon sebab nak amek adek aku kat uitm ... owh! aku penah cite pasal adek aku ni kat entry LEPAS

sebab ape kitorg pegi amek die? itu i will story in the next entry ok sebab now i really don't have mood to talk about that ... sgt menyakitkan hati :(

ok! cite pasal mee paling sedap kat sp tu ... sape dok sp or penah pegi sp a.k.a sungai petani mesti tau punye tempat ni ...

 restoran taulat mee thajudeen


 the best mee goreng ever, yummeh~~

mee rebus pon not bad ... kuah sedap sgt

kire restoran ni mmg wajib kitorg singgah lah kalau turun ke sp ... mee die mmg t'baik sgt ... tp jgn tanya aku area mane restoran ni ye sebab aku mmg taktau ... makanyer sila google sendiri, haha!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

November 24, 2011

Hamper Utk Bebudak Tadika

smlm kan ... bos mintak aku buatkan hamper utk bebudak tadika ... bos aku sponsor 5 hamper utk cabutan bertuah bebudak tadika

makanyer smlm time pegi shopping barang² nak buat hamper tu ... barulah aku tahu yg sekarang nak buat hamper tersgtlah senang ... dah byk alat² moden a.k.a alat² org malas ko bole gune, hihihi~~ 

contohnyer ... pembalut hamper ni ...
dulu kemain bersilat nak balut ... sekarang just masukkan barang dlm plastik tu je ... kire mcm green bag lah, ko beli barang, pastu ko campak je dlm tu kan? haha~

pastu utk reben kat atas tu pulak ... gune je pull flower ribbon

cara guna die camni ...

makanyer siaplah hamper yg tak sampai 5 minit tu, hihihi~
senang kan?

by the way ... plastik pembalut n pull flower ribbon ni ade mcm² jenis n saiz tau ... so, mcm² kegunaan yg kite bole buat gune bende ni ... even aku dah siap terpikir yg time aku nak kawen nnt haruslah nak gune pull flower ribbon ni sajork *wink wink*

p/s : maybe ramai yg dah tau pasal ni ... tp ... kisah pulak aku? =b

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

November 22, 2011

Kisah Sebulan Selepas Bertunang

actually belum cukup sebulan pon lagi ... 28 ni barulah genap sebulan aku dah bertunang :)

n kesan yg aku dpt selepas tunang ni adalah ...

nampak nau hati kemain senang sekarang ye ... udah le sblm ni mmg dah gemok ... sekarang makin b'tambah pulak ... bole bayangkan? *sobs sobs*

actually aku ni bole je nak diet ... bole je nak exercise ... kat rumah aku pon mmg ade treadmill ... tp masalah aku ni, kalau seminggu ni aku amalkan, then tetibe esok aku tak dpt buat, makanyer hari² berikutnyer pon aku abaikan sajork diet n exercise tu, huhu!

anyone yg baik hati with tips please? please? please? tanak gemok time kawen nnt, uwaaaa~~~

p/s : ade org yg mampu diet dgn tak sentuh nasi langsung ... mmg cepat je bole kurus kan? tapi aku ... i just can reduce rice, but i really can't avoid rice :(

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

November 19, 2011

Semangat Baru Pegi Keje

start 17/11 lepas kan ... mcm ade semangat baru pulak nak pegi keje ... owh! ni bukan sebab ade mamat hensem ye, hihihi~~

actually sebab bos aku tersgtlah baik sampai sanggup buat bilik khas utk aku sorang ... auuwwww! mak terharu nokks *sobs sobs*

bilik aku yg belah kiri ni ... belah kanan tu bilik bos ... pintu brown tu meeting room :)

 bunge mase aku tunang dulu pon aku rembat bawak dtg opiz, hahaha!

sonoknyer dah takyah share² pc ... meja pon kemas je ... kalau tak ade je tangan nak punggah² =p

yg paling penting ... pencahayaan bilik aku sekarang adalah sgt tip-top ... sgt sesuai nak snap pic (eh.....!)

tenkiu bos ... u r the best boss ever~~
*dgn arapan thn dpn naik gaji pulak*
~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

November 17, 2011

17 November 2011


ingatkan besday kali ni would be my worst besday ever sbb family aku takde, pegi kedah ... aku sorang² je kat rumah ... owh! dah cite part tu kat entry LEPAS

inchek fiancee pulak lebih kejam antara t'kejam ... langsung tak wish besday aku ... yg aku ni tertunggu² lah jugaq wish drpd die ... tapi hampeh, nan hado! aku siap sms konon nak kasi hint ...

kite sentap dgn kamu!
sentap nape?

fine! kali ni betul² sentap, hahaha~

tapi ptg tadi, around 6pm ... family aku balik n dorang bawak balik ni ...
owh! mak terharu nokkk~~
p/s : sila abaikan angka kat atas kek tu ... tersilap barangkali ... i'm sweet-17 ok! haha~

time tengah makan kek ni ... aku cite kat my mom n my sis yg inchek fiancee kejam sbb lupe besday aku ... my sis ckp ...

"ade lah tu die nak kasi surprise"

aku tetap ckp yg inchek fiancee t'lupe sbb tak mungkin lah die tak wish kalau die ingat ... tup² 5 minit pastu ... kete inchek fiancee dah ade kat depan rumah aku ... n he bought ...
hahaha! so sweet ... siap ade sorry =b

die bitau mak aku ...

"sy mmg t'lupe betui makcik ... teringat pon time bukak pesbuk pukui 3 tadi ... ape lagi, mengeletar lah tangan sy sbb pestime terlupe besday die"

ehhh! kite mane marah kamu t'lupe ... mane ade sentap² kan? lalalala~~~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

November 16, 2011

Mengapa Premium Beautiful?

arini aku adalah dlm mood yg anti-blogging ... makanyer sila beri laluan kpd kak ayu utk promote bisnes die ok! hehe :)
 _______________________________________________________________________

Dulu sebelum ‘mengenali’ dan jatuh cinta pada Premium Beautiful, saya memang kata:
 "mahalnya Premium Beautiful, biar betul baju dalam sampai rega ribu-riban ... korset lain takder la semahal Premium Beautiful, betul ke Premium Beautiful ni sebagus sebagaimana di war-warkan. Ehhhh, betul ke tipu ni??”

Tapi akhirnya beli jgak. Hahhaha. Beli pun sebab suami beriya suruh beli. Kalau tak, tak terbeli kot. Sebab pada saya dulu, ‘bende’ nak pakai kat ‘dalam’, takkan la sampai reribu kan? Dapat Triumph tu dah rasa gah sangat dah. Tapi kini bila dah tau pasal Premium Beautiful ni apa dan bagaimana fungsi sebenarnya, hohohoho, memang berbaloi-baloi membelinya!

Tapi, Alhamdulillah... Premium Beautiful memang bagus. Dari segi keberkesanan, kualiti fabriknya memang tip-top. Sebab tu la dapat anugerah Superbrand. Sebab keunggulan kualitinya. Cuber check, lingeries jenama lain, ada tak dapat anugerah macam yang Premium Beautiful dapat? Confirm takder!

okey la korang... meh kita share, naper la rega Premium Beautiful ni sampai beribu-riban nie... adakah sebab nak menganiaya pemakai iaitu golongan wanita?

TIDAK sama sekali untuk menganiaya... tapi untuk membantu mendapatkan kesihatan dan kecantikan. dah sihat, dah cantik...insyaallah akan terserlah keyakinan kita.


Berikut adalah cirri-ciri Keunggulan Premium Beautiful:

1. Superbrand

2. Lifetime Warranty

3. Teknologi dari Jepun, US, Jerman dan Taiwan

4. Far Infrared Ray (F.I.R)

5. Pengikhtirafan Persatuan Pakar Chiropractor America

6. Fabrik Akwatek & Akwadyne

7. Kuasa Regangan 360 (darjah)

8. Direkabentuk untuk 70% Kesihatan & 30% Kecantikan



Brief Testimoni saya sendiri:

1. Pernah 2x bersalin secara C-Sect (9/9/06 & 2/2/11)
Cepat sihat, cepat hilang sengal-ngilu-perit-sakit. Then, of course berat badan cepat turun, perut cepat kempis berbanding 1st c-sect sebab masa tu tak pakai Premium Beautiful lagi. Dan paling best, selepas 30 hari bersalin.... dapat pakai Levis size 28.

2. Pernah menjalani pembedahan Appendiks (5/9/2010)
Saya jenis tak pantang makan. So, parut appendiks tu warna agak kehitaman. *orang kata makan kicap parut jadik hitam. Alhamdulillah, parut sudah pudar. Nampak sikit2 jer, dan warnanya dah bertukar menjadi hampir sama dengan warna kulit.

3. Alhamdulillah, bersyukur ditemukan Premium Beautiful. Untuk kesihatan, Kecantikan, Keyakinan... dan insyaallah Kekayaan.

Harga:
Harga biasa (ikut size yer) ialah RM2400 – RM2600

Tapi sekarang ni ada REBATE hebat. Korang akan dapat jimat up to RM600/set.
So anggaran harga sekarang ialah RM1900 – RM2200.
Nanti dapat PERCUMA Premium Beautiful Natural Wash.

·         Pembelian Rebate hanya sah untuk: cash / credit card / RHB easy loan sahaja.

For more info, please contact me:
Ayu Rashid:
mobile: 013 – 255 0727

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

November 15, 2011

Rumahku Bakal Sunyi :(

owh! dlm sedar tak sedar ... arini, sorang lagi adek aku akan menjejakkan kaki ke ipta ... dah besar rupenyer adek² aku *sobs sobs* 

adek aku ni dpt kat uitm merbok, jurusan law ... kire die ni first lah dlm family aku yg belajar luar perak ... aku dulu kat poli ipoh je ... pastu adek aku yg no.2 tu pon currently still belajar kat poli ipoh tu jugaq ... adek aku yg bongsu pulak baru lepas pmr je =b


actually im quite sad sbb tak dpt ikut family aku pegi hantar adek aku ... takde cuti ... adek aku yg kat poli tu pon tak dpt pegi sbb tgh final exam *sobs sobs*

pasni sunyi lah rumah ni ... walaupon adek aku yg dok ipoh ni tiap² minggu balik ... but tetap akan rase kurang sorang, uwaaa~~

tp tetap bersyukur sbb atleast die dpt kat kedah je bkn johor ke sabah ke sarawak ke ... atleast kitorg bole pegi jenguk² die nnt sbb mmg kampung belah mak aku pon kat kedah jugaq :)

i just hope tat she will success in her life, amin~~

mood : cedeyyy :'(

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy