October 28, 2009

aDD!cTeD !!!

arituh aku ade bace entry sowng mmbe aku ni -> Mr.Fauzi [since aku da promote entry dye kat cni, aku nak kene claim McD laks kat dye nnt :p]...back 2 the story...dye ade wat entry sal game kan ??? aku still lom try ag game tuh, tapi cam best je...hehe


actually aku pon nak citer kat entry ni sal game y da wat aku addicted gile [thanks 2 u gee 4 ur inspiration *wink*]


game ni name dye OurWorld...aku da start game ni around 2 months y lepas [hahaha...dasyat x ???]...actually game ni xder r dasyat mane pon, tapi xtau r nape aku mang addicted gaq r ngn game ni...huhu
y plg best sal game ni...sambil main, kite ley chat ngn sape2 y on9 n tgh main game tuh gaq...stakat ni da 4/5 owg y aku jumpe kat c2 da add kat FB coz senang je nak kenal owg tuh ade FB ke x...dye confirm pakai rantai y FB "sponsor"...hahaha
ni aku nak share screenshot game tuh...arap korunk tergode *wink*


aku baru level 22 je [susah OoO nak dpt level up...huhu]





wat challenge utk kutip duwet n flow

ade 100 choice of games lam game ni utk main [baru ley kumpul flow utk level up]

da ade duwet...baru ley shopping [part y plg aku syuke *wink*]

nEw CoMp

finally !!! berjaye gaq aku pujuk bos aku beli new comp utk opiz *wink*...actually bkn setakat comp je y aku berjaye pujuk, printer laset jet pon aku berjaye gaq pujuk bos aku suh beli...hahaha
since bos aku ni xtau pape sal comp / printer, aku pon gtau r dye y comp lame dye kat opiz ni da nazak sebenarnyer, kang tkot x sempat nak ngucap je data2 kat dlm tuh :p

actually aku ni xder la kejam sgt nak suh bos aku beli sesaje je...tapi comp lame tuh da mang nazak sgt, lembap gile, tambah lau nak wat autocad, aku ley siap tido smentare tunggu nak move object [kalau korunk pcaye r...hahaha]...pastu comp lame tuh xley nak support modem celcom 3G utk acess internet, coz bos aku mang da addicted gile gune cimbclicks...senang katenyer *wink* [ni pon aku y mmperkenalkan kat bos aku...hahaha]
printer laks...aku cian kat bos aku sbenarnyer...die print byk, kadang2 dekat 50 pages sehari, pastu dye gune printer y pakai ink hitam + kaler laks...mang xley nak saving r *sigh*...soOo, aku pon suggest r printer laser jet, y pakai toner...kan ley saving namenyer tuh, cepat pon cepat *wink*...after all dye mang nak print itam puteh je, sOoO tis one is better choice r kan *wink*


smbil mmberi keuntungan kat company, aku pon ley dpt keuntungan gaq dari ni sume kan ??? kan ??? baik x aku ??? baik x aku ??? hahaha

 


October 27, 2009

ThE BeSt DaNCeR eVeR

mengimbas lik around 6/7 months y lepas...time tuh aku still blaja kat poli, sem last...waaa, aku mang addicted gile ngn 1 reality show ni -> DANCE INDIA DANCE *wink*...show ni dulu kui 7.30pm-9.00pm ari sabtu n ahad kat zee tv...tiap2 ujung minggu je confirm aku balik umah smate2 nak tgk show ni, x kire r minggu tuh minggu exam ke, minggu assignment penuh ke, xpon minggu final, y aku tau, aku WAJIB tgk gaq show tuh...kalau aku TERMISS pon, confirm aku tgk kat youtube laks...haha

actually minat aku kat bidang dancing ni mang agaq mendlm gaq r [
aku pon xtau nape]...lau owg len mayb minat singing kan ??? hehe...tapi aku...i lovEeE dancing !!! oPpsY, i mean...loVeEe 2 watch people dancing...xpecially salsa, contemporary n tap dance *wink*

ok...bak 2 the story [
sal reality show tuh]...



dlm show tuh ade sowng contestant ni...SALMAN...owhHh...he's soOo cute + hot *hug kisses*...haha...actually sume contestant lam tuh mang dasyat2, but he's the best dancer ever, TRUELY !!! [sbb tuh r he's the winner...haha]


lau x caye gaq...korunk ley tgk ni ye :p
video
bes kan ??? hehe




ni laks dancing y plgGg aku syuke...salsa *wink* video




he's prince...the king of locking n poping *wink* video


ade byk ag sbenarnyer...lau korunk pon minat cam aku gaq, korunk ley check out kat cni je k *wink*...x sabar nak tunggu DANCE INDIA DANCE season 2...weee :p


p/s : mayb i would loveEe 2 learn dancing sumday *wink*

October 23, 2009

D SaaT F!k!RaN MeLaYaNg2

aku mang agaq bz minggu ni...dari ari isnin ari tuh till today, keje aku still btimbun2 ag nak kene siapkan...minggu depan pon agaq pack jadual keje aku...huhu...skang ni kat opiz mang aku xder peluang langsung nak mngulat g jengok FB / YM...huhu...lau x tuh, mesti korunk da buhsan sik tgk muke aku je on9 kat c2 kan ??? hehe


nak djadikan citer, time keje aku tgh byk ni r, fikiran aku laks xnak bagi commitment ngn aku...aku wat keje, tapi sume keje aku jadi huru hare laks sampaikan bos no. 2 aku ckp "ren, kamu ade masalah ke ??? kamu gado ngn pakwe ke ??? ke kamu x sihat"...woOo, agaq terkejut gaq r aku pas dengar ayat tuh...aku pon tanye r die NAPE ??? rupe2nyer, aku pon hantam gelak sekali ngn die gaq pas bace ayat lam surat y die suh aku wat ari tuh...haha...pastu esoknyer tuh, bos aku laks tegur "name saye O bkn U, nnt ubah balik ye"...adusSs, mang parah gile da aku ni sampaikan name bos pon aku ley salah eja...huhu...camne pon, aku mang happy + lucky gile dpt bos cam downg y understanding...downg ni x penah marah aku wlupon aku ni agaq careless r gaq lam wat keje *sigh*


minggu lepas, minggu y plg x best bagi aku, tapi aku happy sbb minggu lepas gaq r, ade sowng contractor letrik ni mintak tlg aku watkan autocad drawing utk die...die xtau pape sal autocad ni, y die tau, arini bagi, sok die nak...meroyan gaq r aku nak wat 3 drawing lam mase kurang dari sehari je...tapi...i2 r 1st time aku DBAYAR utk drawing aku tuh [selalunyer downg ni nak free je...huh]...1 drawing = RM100, aku wat 3 drawing, soOo...[kire r sndiri erk *wink*]...ley gaq aku tmbh income upenyer...hehe...plg terkejut, die masukkan drawing y aku wat tuh kat lam sebutharga utk kolej komuniti [waaa, bangge gaq r *wink*]
ni r hasil y x seberape tuh :p





ni laks time hasil aku tuh pas dbukukan ;)



p/s : xder r dasyat mane pon...saje RIAK...hahaha

October 21, 2009

!nTRoDuC!nG.....H!m (p/s : entry y sgt pjg)

mmandangkan ramai y dah mule confius ngn status aku, soOo aku nak xpose kat cni y aku ni bknnyer SINGLE tapi aku ni SINGLE + NOT AVAILABLE...btul la single coz aku still lom btunang / kawen kan ???...hehe...tapi aku not available r coz aku ni da ade my special sumone *wink*...nak tgk x sape dye tuh ???

1...2...3...


tadaa !!!




adusSs...i'm melting 4 his eyes + eyebrow...oPpsy...silap2...dye ni bknnyer my special sumone sbenarnyer, tapi dye ni my sumone special a.k.a kekasih simpanan aku je *wink* [mesti korunk nak muntah dgr ni...haha]


ni hah my special sumone y sbenarnyer...khairul azmir b muhamad fuat

aku xder la nak citer kat cni dari A-Z kisah phbgn kami ni, kang korunk x larat nak scroll laks...hehe...erm, kisah kami ni bermule pas spm ari tuh...aku add dye kat fs a.k.a friendster...time tuh dye letak pic incredible [alOoO, y katon pakai baju merah tuh], aku laks letak pic jojo [aku kan x cun, kena r letak pic owg cun, baru r laku fs aku...haha]...pastu esoknyer, dye add aku kat ym laks...kat c2 r segala2nyer bmule *wink*
actually kan, detik pkenalan kami ni bknlah indah mane pon, coz kami ni bknnyer bkwn, tapi sik gado je lau chatting...even time tuh kami siap ckp "KO-AKU", xder pon "sy-awk" or "yien-amer"...haha...plg dasyat, time tuh aku siap bagi gelaran y agaq kurang ajar kat dye [mayb i'll keep tat as a secret...hehe]...pkenalan kami ni ley dkatakan mcm ko drop aku, aku drop ko, who's the best will b the winner [selalunyer aku r y menang...haha]...pas 2/3 minggu kami chatting, dye mintk num phone aku, i2 pon utk gtau mlm ni on9 ke x je [p/s : jgn korunk tiru alasan ni laks nak dptkan num phone sape2 ye...hak milik sdn bhd aku ngn dye je]
pas da lame kteowg sik gado2 ni, ade 1 ari tuh, dye msg tanye aku nak on9 ke x mlm tuh coz dye ade benda nak citer kat aku...dlm ati aku, pe hal laks dye ni tibe2 je baik ngn aku ni...hehe...aku pon on9 r mlm tuh...mlm tuh dye story kat aku sumthng...sumthng y watkan aku nangis [haha...1st time nangis sbb owg lain]...actually story tuh sal his late father, how he miss him soOo much n bla bla bla *sad*


lepas je mlm tuh, dye still nak cari gado ngn aku, tapi aku ??? aku da xley...waaa, aku da btaubat kot...huhu...time tuh r kami start bkwn...mmandangkan kami da xley nak drop ssme sndiri, soOo kami wat hobby baru -> drop owg len laks xpecially owg2 y kapel / bcinta [x sangka last2 kami pon tsangkut gaq, i2 r...kate owg len ag *wink*]

pas bbln2 knal, finally c dye suke bg aku hint y dye syok kat aku sbenarnye...time tuh aku xder perasaan lngsung kat dye, soOo aku pon wat dek je la sume hint2 tuh [cian dye]...pastu ade 1 mlm tuh, hint y dye bg kat aku agaq melampau, aku pon terus tanye "ko ni serius ke" [aku x suke putar belit, straight 2 the point kan senang *wink*]...time tuh barulah dye mengaku kat aku y dye nak kapel ngn aku [agaqnyer lau aku x start, mau smpai skang x kapel ag...haha]...jwpn aku mlm tuh -> OK...haha


pagi esoknyer tuh, dye over xcited y aku ni da jadi gf dye, cinta ptame dye...tapi aku ??? nape aku x xcited pon ??? nape aku cam xder feeling pape pon kat dye ??? nape aku x caye y dye ley cintakan aku tanpa tgk diri aku y sbenarnyer ??? then baru r aku sedar y aku ni main2kan perasaan dye je, aku xder pape feeling pon dye time tuh...tapi aku pikir lik, alOoO, nanti kteowg dpt blajar, confirm r dye akan tglkan aku, soOo, aku pon kapel olok2 je ngn dye [kejam gile aku...haha]


then finally aku dpt smbung blajar kat poli, time tuh xder rezki dye ag nak smbung blajar...after aku kat poli, baru r aku sedar y aku pon da mule sukekan dye sbb aku da mule nmpak keikhlasan n kjujuran dye ni...mule2 aku masuk poli tuh, mang cdey gile coz i2 r 1st time aku x stay wif my parents tapi dye ni r y byk bagi aku smangat n always b my side *wink*


after 6 months we had been together, kwn2 aku a.k.a kwn2 dye gaq, cucuk2 kami suh kami jumpe 4 the 1st time [kami bcinta bkn dari mata turun ke hati] haha...time tuh aku mmg takot gile, al-maklum r, i'm the worst woman on earth [cmne korunk tgk x cunnyer aku skang, dlu aku lg triple x cun...huhu]...wlupon aku da gtau dye sblm ni y aku ni x cun, muke byk jerawat, dye mcm x kisah je, but still, aku mang tkot gile, mane x nyer, time tuh aku da shayang kat dye, kang dye tinggal aku, mau meroyan gaq aku...haha


sOoO, kami pon jumpe r utk kali y ptame...i2 pon kat depan umah sewa lame aku je, dlm kui 8.30 pm, dtemani 2 owg kwn aku n sowng kwn dye, hujan renyai2, kami 2 2 pakai t-shirt biase je...caye x caye, kami just DATING utk 20 minit je, i2 r y d katakan 1ST DATE kami...haha


lepas dye balik mlm tuh, dye msg aku, dye ckp dye shayangkan aku [malu i tau...hehe]...tapi dlm ati aku time tuh "mamat ni buta ke pe, aku y x cun ni pon still dye nak ke", lepas aku ckp kat dye hal tuh, agaqnyer aku da mnimbulkan kemarahan dye...soOo, dye wat keputusan, nak datang jumpe family aku 4 our 2nd DATE utk buktikan keikhlasan dye kat aku...waaa, lepas je dye dtg jumpe family aku [dye dtg sowng tau], aku da x ragu2 ngn cinta dye da...aku da terima dye kat ati aku, cinta ptame n insyaallah dye gaq r cinta trakhir aku...my family pon sume ckp dye ok 4 me *wink*


pas dari ari tuh, bmule r kisah pcintaan kami ni smpai r ke ari ni n insyaallah utk ari2 y akan dtg...sehingga ke ari ni, alhamdulillah, kami da nak on d way ke 5 thn...dye masuk poli same ngn aku gaq time sijil dulu, tp junior aku r...haha...pastu dip pon same gaq...sape2 y pnah nmpak / dah muak nmpak aku dating tuh, xpecially kat benteng n KFC, aku ngn dye r tuh, xder owg len da...haha
tis is us...doakan kbahagiaan kami *wink*


p/s : aku arap pas aku xpose sal status aku ni, aku still ley bkwn mcm biase ngn kwn2 aku sume xpecially kwn2 on9 aku coz aku xnk r korunk letak batas pape laks pasni...wat biase suda *wink*




p/s lagi : kpd sumone y penah mngaku dye kekasih gelap aku tuh, selalu dok pgl sayang2 kat aku tuh, selalu dok muaahhh2 ngn aku tuh...teruskan...coz aku mang sayang ang !!! hahaha


p/s lagi n lagi : kalau korunk penah tgk citer hindustan "DOSTANA"...i2 r citer fberet aku !!! (mesti korunk tgh pikir pe kene mngena citer tuh lam blog aku ni laks kan...haha...g r tgk dulu, baru korunk phm *wink*)

October 17, 2009

pE y x KeNa nGn aKU n! ???

aRrGgHhRQq...minggu ni sume serba x kena je ngn aku...aku pon xtau nape, tp y aku pasti, minggu ni aku sik badmood je...pale aku pon serabot je rasenyer
 
aku da mule buhsan ngn idup aku ni...schedule aku same je stiap ari...pagi mangkit g ofis, then wat keje [i2 pon lau ade keje r...huhu], pastu kui 5 lik umah, mlm laks aku tgk drama hindustan smbil layan internet, tp skang ni aku nak layan internet pon cm dah buhsan gaq [mesti kawan2 aku tgamam bace statement ajaib aku ni *wink*]...pastu lam kui 10/11 cam tuh aku dah tidow, tapi probnyer skang, xtau r nape tibe2 aku xley tidow laks stiap mlm, INSOMNIA ke ??? [confirm aku kena kutuk ngn diana pasni...hehe]
skang baru aku rase, bes gile dok ipoh dulu, atleast aku ad kawan2 bile aku buhsan, ley gosip2 sblm tidow, ley g shopping same2 lau rase dah kaya cket *wink*, ley rewind balik citer khidupan masing2 time ngah study [waaa, aku nak gtau korunk, aku rindu korunk sgt2 *sad*]
minggu ni mmg aku agaq emo cket [cket ke ???]...aku jd cepat melenting [adik2 aku r mangsa utama aku], xder mood nak chatting/sms/balas2 komen kat FB / FS...sumenyer aku XDER MOOD !!!...pastu aku cepat touching lau ade owg kate kat aku pape, xpecially bab GEMUK & X CUN, sebelum ni aku ok je dgr sal ni sbb aku tau sape aku sbenarnyer, aku x perfect cm ko, aku gemok, muke aku ade pimples, x mcm ko kan, ko DIVA kan ??? [aku saje nak bg ko perasan lagi sal aku rase umah ko xder cermin kot]
aku da ad sumenyer lam idup aku ni tapi xtau r nape sejak kebelakangan ni, aku rase sumthng y weird kat ati aku...aku rase BUHSAN, X HAPPY, SUNYI, sume ade ...korunk tau x nape ??? [mesti xtau gaq kan ??? kan ???]


P/S : i'm really sorry 4 those y terkena emo aku minggu ni

October 13, 2009

oPeN HouSe

" ren, bile nak wat open house ??? "


setelah byk kali aku dengar solan cepu mas ni d ajukan kat aku, finally last sunday barulah aku bpeluang wat open house kat umah aku...actually aku wat open house ni khas utk officemate aku je, but at the same time, aku ade gaq la ajak certain2 of my fwenz, but sume xdpt nak datang coz alasan 1st y aku terima "jauh la, cmne nak datang"...then only i realize, aku ni bkwn ngn owg jauh2 je kot selame ni...hehe...ade gaq kwn2 aku y busy nak amik final maths 2morrow [gudluck ye sume...do ur best]...n 4 my besfwen, she also cannot come coz umah die ade wat kenduri ari y same gaq *sob sob*

back 2 the story...soOo y datang ari ahad tuh, just my officemate n bos2 aku ngn family downg...ade r pluz minus lam 20 owg...jenis masakan y my mom masak [
d ulangi...MY MOM MASAK], adalah..........HINDUSTAN + MELAYU


nak tau pe menunyer ???

tadaaa !!!

1 - manisan hindustan, mkn ngn susu [sorry, xtau nak spell cmne :p]
2 - nasi impit + kuah kacang
3 - kari ayam
4 - keema [
daging cincang + kacang peas]
5 - kueh vadai [toi ke spelling ni]
6 - capati
7 - bihun goreng
8 - kek span perisa pandan

terliur ??? i2 r, sape suh x datang *wink*


p/s : thanks kat sume y datang...en.yusof & family, en.razali & family, abg man, ayie, along, izwan, ali, angah & alif



October 10, 2009

ThE T!mE i k!LL !s k!LL!nG mE BaCk :(

waaa, menyesalnyer...the time i kill is killing me back nowdays *sad*...nak tau nape ???

agaqnyer aku ni sejak azali ag dah mang suke buang mse kot [
mengaku]...mse sek men dulu, owg len blaja lok2 nak msuk uni, aku ley main2 ag, kelas pon byk y aku tuang [ponteng la, i2 pon xtau ke ???] akibatnyer, tpakse la aku msuk poli, i2 pon amik sijil je [dah la bidang y aku x minat langsung - elektrik & elektronik]...huhu...pas 2thn amik sijil, finally aku grad...[ceh, tayang pic mcm amik master laks ko ye miss yien :p]
pastu of coz la aku nak sambung dip kan ??? tibe2 laks, poli ley laks wat nak sambung dip, kene gap sthn, i2 pon batch aku y 1st downg start wat cmni [harmpeth toi la]...soOo, aku terpakse la cari keje dulu smentare nak sambung dip...dlm mase sthn tuh je, 3 kali aku tuka tmpt keje, but 1 pon bkn lam bidang y aku blaja [tau pe mksdnyer ???] mksdnyer, aku still xder xperience langsung r lam bidang y aku blaja tuh *sad*pas sthn, aku pon dpt r sambung dip [still lam bidang y aku x minat ni gaq - elektronik]...time ni ley laks aku wat sengal aku, aku x daftar sumthng, sumthng y effect my life nowdays !!! [nak tau pe die ???]


tadaa !!!
 


waaa...geramnyer...dsbbkan benda alah tuh r, aku x dpt nak sambung blaja ag skang since sume uni nak kena ada MUET dulu baru ley check-in *wink*...bajet nak amik pas dip r kononnyer, last2 kene tunggu thn depan baru ley daftar, i2 pon DAFTAR je, which mean, kalau aku nak sambung blaja pon, bln 7 / bln 12 thn depan baru ley *sad*...korunk pikir r, time tuh umo aku dah 23, pluz 3 /4 thn nak abehkan degree laks, mau umo aku dah 26 /27...mane nak cari keje ag, nak kumpul duwet ag, nak balas jasa mak ayah aku ag [mau jd ank dara tua je la ko miss yien oii]...kwn2 y sbaya dgn aku, mesti dah jd engineer, xpon plg koman, mesti dah bela anak sorng...huhu

nak wat partime study laks, mang better la 4 me kan, but the point is, nowdays pon aku keje as kerani je
[still xder xperience lam bidang y aku blaja tuh] *double sad*, sOoO, kalau aku sambung blaja t, ad ke kerja lam bidang ni utk aku ??? y aku tau r, stiap kali aku tgk iklan jwtn kosong lam bidang ni sume nak "LELAKI SHJ" xpon "2/3 YEARS EXPERIENCE" [panazZz je bace]...stakat nak kerja biase2, nowdays pon aku kerja biase2, xyah ada dip pon ley kerja ni...huhu...tension aku [aRrGgHhH !!!]





p/s : kalau r aku blaja lok2 mase spm dulu...kalau r aku msuk uni dulu...kalau r aku x amik sijil dulu...kalau r aku amik muet dulu...kalau r skang aku kerja lam bidang aku...[dah2, p balik miss yien, xyah nak wat ayat cdey ko kat cni, xder sape nak layan pon, mane ada KALAU lam life kite ni]
p/s lagi : dont waste ur time [ceh, ad ati ag nak nasihat owg len]


October 6, 2009

a PeRFecT GaTeWay

A PERFECT GATEWAY Lets The Games Begin
-6 strangers, 2 killers, no getting away


finally...last week dapat gaq aku tgk cite ni [yaHoOo !!!]...aku tgk promo cite ni kat wayang time nak tgk cite G-Force [cter y mcm #&@!*!@#&*, sib baik la cute2 tat characters]...pas je aku tgk promo A PERFECT GATEWAY ni, mule la hatiku memberontak [ceh,bermadah r laks], nak gaq tgk cite ni, x kire, nak gaq !!! last2, plan aku berjaye *wink*

bagi aku la, cite ni ngeri gile, xpecially part potong jari, cabut gg gune playar, kulit kpala tercabut & bla bla bla [
eEeuWw]...cite ni penuh ngn suspen, even we cannot guess who is the real killer..."PARADISE BCOMES HELL ON EARTH AS A BRUTAL BATTLE 4 SURVIVAL BEGINS"...lau korunk nak tau ag sal cite ni, g la tgk cpt, mmg besSs [diulangi...bagi aku la !!!]


October 5, 2009

1st T!mE BLoGg!nG








ello sume...hehe...welcome 2 my blog *wink*...ssje gatai tgn nak wat blog gaq since aku pon dah xder keje lain nak wat dah [ke mls nak wt keje sbenarnyer ???] actually aku dah lme nak wat blog ni, but aku x reti la nak wat page cun2 cm owg len, so segan laks rsenyer coz t owg ckp aku dh ktinggalan lam bab ni sal downg sume dh PRO, aku laks still learning *sigh*...but tis time, i wanna try it [ceh, ley ke pon ???] ok la, since tis is my 1st time blogging, soOo, xder pe lg aku nak conteng2 kat cni...mayb next blog k ??? cya *wink*




p/s : can sumbody b my teacher 2 teach me bout tis blog, plzZz ???
[for sure la i wanna it for free *wink* ]

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy